Kovid-19'a yakalanan kadında daha önce rastlanmamış semptomlar görüldü: İşitme duyumu kaybettim

İtalya’da bir doktor, Julia Buscaglia’ya sadece üşüttüğünü söylemiş

(Reuters)

Amerikalı bir kadın, Kovid-19’a yakalanan diğer kişilere göre çok farklı semptomlar gösterdiğini kaydetti.

Julia Buscaglia’nın koronavirüs testi pozitif çıktı ama bir Tweet zincirinde, duyma kaybı da dahil olmak üzere gösterdiği olağandışı semptomları paylaştı.

20 yaşındaki kadın, “deneyimimi herkese anlatmam önemli” diyerek semptomlarını paylaşmaya karar verdiğini söyledi.

Virüsü İtalya'dayken kapan Buscaglia, “nezle – ateş, yorgunluk, kuru öksürük” diye bildirilen semptomlardan yalnızca ateşi gösteriyordu. 

İtalya’da göründüğü doktorun soğuk aldığını söylediğini tweetleyen kadın, şöyle devam etti: “Güne kaldığım yerden devam ettim. O sırada sol kulağımda duyma kaybı başlamıştı, tıkanıklık olduğunu düşündüm. Hala öksürüğüm YOKtu.”

 

 

Buscaglia, yukarıdaki tweet'lerde şunları söylüyor:

20 yaşındayım ve Kovid-19 testim pozitif çıktı. Hikayemi paylaşmayacaktım ama şimdi başkalarının da benimkinden çok farklı semptomlar paylaşmaya başladığını görüyorum ve deneyimimi herkese anlatmanın önemli olduğunu hissettim. 29 Şubat: Bugün acı içinde uyandım. Başım ve kulaklarım zonkluyordu ve boğazım alev almış gibi hissediyordum. Vücudumda ağrılar vardı, ürpertilerim oluyordu ve 100.2 derece (yaklaşık 37,9 santigrat derece) ateşim vardı. Reçetesiz antienflamatuarlar (ağrı kesici ve ateş düşürücüler -edn) aldım ve tüm gün yatakta kaldım.
 

İtalya’dan ayrılmasından önceki gün hala öksürüğü olmayan kadın, Twitter'da şunları söyledi:

Hala duyamıyordum ve bu noktada tat ve koku duyularımı da tamamen kaybettim ama burun akıntısı veya öksürüğüm yoktu. Gün boyunca sürekli başım ağrıdı ve bunun için sadece Tylenol aldım. Ertesi sabah Amerika’ya dönmek için yola çıktım.

Buscgalia, 4 Mart’ta İtalya’dan evine döndüğü uçuşun ardından havaalanında Kovid-19 için test edilmediğini söyledi.

Geri dönüp baktığımda korktuğum bir gündü. Eve uçtum ve tek bir kişi bile nerede olduğumu sormadı. Pasaport kontrolünde bile. Bir an bile dönüp bakmadılar. BÜYÜK kentlerde aktarmalar yaptım. Yine de virüsü taşımadığımdan şüphem yoktu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buscgalia, koronavirüs testinin pozitif çıkmasından 10 gün önce duyma yetisinin geri geldiğini ve ıslak öksürüğünün olduğunu söyledi.

Test sonuçlarının geldiği gün “HİÇBİR semptomu olmadığını, hafif bir öksürüğün sürdüğünü ama endişelenecek bir şey olmadığını düşündüğünü” ekledi.

Buscaglia artık iyileşti ama bahar tatiline ve önceden ayarlanmış diğer seyahatlere çıkmaya devam edenleri uyarıyor.

Pek çoğunuzun planlanmış bahar tatilleriniz, seyahatleriniz, işleriniz ve faaliyetleriniz olduğunu biliyorum. Ama benim yaşımdaki pek çok kişinin semptomları göstermediğini anlamanızı istiyorum. Evet, bu virüsü kapmamakla ilgili şaka yapıp gülüşüyoruz. Bu artık bir şaka değil ama. Lütfen seyahatlerinizi iptal edin.

20 yaşındaki kadın şunları ekledi:

Benimle aynı durumda olanlarınızın hızlıca iyileşmesini ve sağlıklı kalmasını dilerim. Sıvı tüketin ve ellerinizi yıkayın. Lütfen unutmayın, semptom göstermemeniz virüsü taşımadığınız anlamına GELMEZ.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin yürüttüğü bir takip projesine göre ABD’de pozitif test edilenlerin sayısı 43 bin 214’ü geçti. Ölü sayısı ise en az 533'e ulaştı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri 50 kişiden fazlasının bir araya geleceği toplanmaların, salgının yayılımını kontrol altına alma mücadelesi kapsamında iki haftalığına yasaklanmasını önerdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU