İspanya'dan içler acısı hastane manzaraları: Aşırı doluluk nedeniyle hastalar koridorlarda yatıyor

Dünya Sağlık Örgütü salgının merkez üssünün Avrupa olduğunu duyururken, İspanya da kıtanın en kötü etkilenen ikinci ülkesi oldu

Infanta Leonor Hastanesi (comundad de Madrid)

Çin’in Vuhan kentinde tespit edildikten sonra dünya çapında yayılan yeni koronavirüs tüm önlemlere rağmen etkisini sürdürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre salgının merkez üssü artık Avrupa. İtalya’da her gün koronavirüs yüzünden yüzlerce insan hayatını kaybederken İspanya da Avrupa’nın en kötü etkilenen ikinci ülkesi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugün itibarıyla 35 bin 136 kişinin enfekte olduğu İspanya’da 3 binden fazla kişi iyileşirken ölü sayısı 2 bin 300’ü geçti. Vaka sayısındaki artıştan hastaneler de kötü etkilendi. Haftasonu Madrid’deki bir hastanede çekilen görüntüler, acil servislerdeki yoğunluğu gözler önüne serdi.

El Mundo’nun aktardığına göre görüntüler Infanta Leonor Hastanesinin Acil Servisi’nde kaydedildi. Videoda acil servisin yoğunluğu nedeniyle koruyucu yüz maskesi takan hastaların duvar diplerinde yattığı görüldü. Hastaların bazılarının öksürdüğü duyulurken, bazılarınınsa oksijen tüpleriyle uzandığı görüldü.

 

 

Sağlık Bakanlığı, bunun “20 Mart gecesi Infanta Leonor Hastanesi’nin Acil Servisi’ne büyük bir hasta akını nedeniyle yaşanan bir an” olduğunu doğruladı.

Dünya çapındaki vaka sayısı bugün itibarıyla 382 bini geçti. Hastalıktan kurtulanların sayısı 102 bini görürken, 16 bin 500’den fazla kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Independent Türkçe, El Mundo

DAHA FAZLA HABER OKU