Koronavirüse yakalanan Mikel Arteta: Hastalığın belirtilerini atlatarak kendimi iyi ve enerjik hissetmem 3-4 gün sürdü

Arsenal Teknik Direktörü Arteta, hastalığı atlatmaya başladığını ve kendini iyi hissettiğini açıkladı

Mikel Arteta / Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın İspanyol çalıştırıcısı Mikel Arteta, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından yaşadıklarını anlattı.

Mikel Arteta, hastalığa yakalanma sürecini şu sözlerle dile getirdi:

Yönetimden, Olympiakos Kulübü Başkanı Evangelos Marinakis'in koronavirüse yakalandığı ve onunla temasta bulunan herkesin risk altında olduğu konusunda telefon aldım. Yönetime, kendimi iyi hissetmediğimi ve birçok oyuncunun da Marinakis ile temasta bulunduğunu söyledim. Manchester City ile bir maçımız vardı ve insanların hayatını riske atamazdık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bana temas eden herkes karantinaya alındı"

Her şeyin çok hızlı geliştiğini kaydeden Arteta, "11 Mart Çarşamba günü test yaptırdım ve 13 Mart Cuma günü sonucun pozitif çıktığını öğrendim. Ardından Premier Lig yönetimini bu konu hakkında bilgilendirdik. Sonuç olarak bana temas eden herkes karantinaya alındı ve karşılaşmalar ertelendi" yorumunu yaptı.

İyileşme süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Arteta, şöyle konuştu: 

Hastalığın belirtilerini atlatarak kendimi iyi ve enerjik hissetmem 3-4 gün sürdü. Artık kendimi çok iyi hissediyorum.

UEFA Avrupa Ligi'nde Arsenal, 27 Şubat'ta Olympiakos'u Emirates Stadı'nda ağırlamıştı. Maçtan birkaç gün sonra koronavirüse yakalandığı açıklanan Yunanistan kulübünün başkanı Marinakis, maçın ardından Arsenallı oyuncular ve teknik heyetle el sıkışarak sohbet etmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU