Koronavirüse karşı kök hücre tedavisi protokolü DSÖ’ye sunuldu

Amerikan Kök Hücre Tedavisi Doktorları Akademisi, koronavirüsün akciğerlere yaptığı tahribata yönelik tedavi protokolünü DSÖ’ye iletti

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs dünya genelinde yayılırken hastalığın tedavisinde yeni yollar aranıyor.

Dr. Yüksel Büküşoğlu, Amerikan Kök Hücre Tedavisi Doktorları Akademisi’nin (American Academy of Stem Cell Physicians) Dünya Sağlık Örgütü’ne başvurarak, koronavirüsün neden olduğu solunum yetmezliği ve enfeksiyonda kök hücre tedavisinin faydalı olabileceği tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Kök hücre tedavisine dayalı yeni çalışmalar

Kök hücre tedavisiyle ilgili çalışmaları olan Büküşoğlu, “Kök hücre tedavisinin akciğerlerde oluşan bu hasarı onararak tedavi ettiğini iddia eden bir takım çok yeni tıbbi çalışmalar ortaya çıkmaya başladı” dedi.

American Academy of Stem Cell Physicians'ın geçtiğimiz günlerde DSÖ’ye başvurduğunu belirten Büküşoğlu, akademinin yeni bir tedavi protokolünü örgüte sunduğunu söyledi. 

En etkili korunma sosyal izolasyon ve hijyen

Koronavirüs kaynaklı Kovid-19 hastalığına karşı en etkili korunma yolunun bağışıklık sistemini yüksek tutmak ve sosyal izolasyon olduğunu vurgulayan Büküşoğlu, kişilerin izolasyonu bozmaması ve el hijyenine dikkat etmesi gerektiğini de hatırlattı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU