İran’da ölü sayısı 2 bine yaklaştı, 127 kişi daha hayatını kaybetti

İran'da yeni tip koronavirüs kayıpları artıyor. Ölü sayısının 2 bine yaklaştığı ülkede, sağlık çalışanları da virüsten çok etkilendi. 15 sağlık çalışanının salgın nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede 130 hemşire ve 40 doktor daha hastalığa yakalandı

Fotoğraf: AP

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili son durumu açıkladı. Son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 127 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirten Cihanpur, ölü sayısının bin 812'ye çıktığını aktardı. Cihanpur, vaka sayısının da bin 411 artarak 23 bin 49'a ulaştığına da söyledi.

Virüse yakalananların yaş ortalamasının 59, hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının ise 64 olduğu bilgisini paylaşan Cihanpur, 8 bin 376 kişinin ise iyileşerek taburcu edildiğini dile getirdi.

 

ap iran.jpg
ap iran.jpg, by dora.menguc

 

170 sağlık çalışanı daha hastalığa yakalandı

İran'ın virüsün en çok görüldüğü merkezlerinden birisi olan Kum kentinde 40 doktor ve 130 hemşirenin Kovid-19’a yakalandığı, bunlardan 152'sinin tedavisinin tamamlandığı açıklandı.

Kum Tıp Bilimleri Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, virüs bulaşan 40 doktordan 25'inin iyileştiği, 15'inin tedavisine ise çeşitli hastanelerde devam edildiği belirtildi. Bir doktorun ise yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

Açıklamada, kentte çeşitli hastanelerde çalışan ve virüse yakalanan 130 hemşireden de 127'sinin hastalığı yendiği, 3'ünün tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Kum Şehid Beheşti Hastanesi’nden hemşire Tahire İsmaili'nin önceki gün hayatını kaybetmesiyle İran genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı 10 doktor, 5 hemşire olmak üzere 15'e yükselmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU