Çiğdem Toker: AA muhabiri ülkeyi yönetenlerin mahcup olması gereken durumu “alkışlayalım” diye paylaşıyor, Allah akıl fikir versin

Sözcü yazarı: Sağlık Bakanlığı'ndan uzun yıllar gelir tahsil edecek olan Manisa şehir hastanesinde neden yeterli maske olmaz?

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Anadolu Ajansı’nda (AA) çalışan bir muhabirin “Türkiye’yi yönetenler açısından mahcup olunması gereken bir durumu alkışlayarak sosyal medya hesabından paylaştığını” söyledi.

AA’nın bir muhabiri, Manisa’da yapılan şehir hastanesinde “gönüllülerin evlerinden getirdikleri dikiş makineleri ile maske diktiğini” sosyal medya hesabından paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toker de bugünkü köşe yazısında söz konusu paylaşımı şu ifadelerle eleştirdi:

Sağlık insan hakkıdır. Kamusal bir alan olması gerekir. 80'li yıllardaki özelleştirme, 90'lı yıllardaki Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) rüzgarları (ki o da özelleştirmenin devamıdır) sağlığı piyasalaştırdı. AKP bütçenin kapılarını bu modele sonuna kadar açtı.

Şimdi Sağlık Bakanlığı'nın kiracılık yaptığı şehir hastanelerinden biri olan Manisa'da evlerinden dikiş makinası getiren hastane çalışanları maske dikiyormuş. AA muhabiri -aslında ülkeyi yönetenler açısından mahcup olunması gereken- bu durum için sosyal medya hesabından alkışlayalım diye mesaj yazıyor; bakanlığı ve kurumunu da etiketliyor. Allah akıl fikir versin.

Orada sorulmayan soruyu biz soralım:

YDA firmasının (KÖİ) modeliyle yapıp işlettiği ve Sağlık Bakanlığı'ndan uzun yıllar gelir tahsil edecek olan Manisa şehir hastanesinde neden yeterli maske olmaz?

Bu sorunun bazı kamu ve üniversite hastaneleri açısından cevabını az çok biliyoruz. Zaman zaman bu köşede işledik. Tedarikçi firmalara paraları uzun vadede ödendiği ve hastanelere bu alımlar için yeterli bütçe verilmediğinden, firmaların alacakları birikmiş durumda. Bu da malzeme teminini güçlendiriyor.

AA muhabiri: Her fırsatta israf diye bağıran çığırtkanlar...

Toker'in eleştirdiği mesaj, sosyal medyada da tepki gördü. Paylaşımı yapan AA muhabiri, kendisini eleştiren kişilere yönelik olarak "çığırtkan" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Buradaki amaç, tanesi 4 liradan satılmaya başlanan maskeleri kendi imkanları ile üreterek 15-20 kuruşa mal edip, fırsatçıların önüne geçmek. 15-20 kuruşu olan maskeyi 4 liraya mı alınsın? Her fırsatta israf israf diye bağıran çığırtkanlara duyurulur. Emeklerinize sağlık..

AA muhabiri, ”insanların kendi sağlığı için maskeleri yapmak zorunda kaldığını” ifade eden bir sosyal medya kullanıcısına da şu cevabı verdi:

Jandarma ve polis zaten fırsatçılara gerekeni yapıyor aslan. Burada lak lak edeceğine, ucuz siyaset kovalayacağına gündem takip et, at gözlüklerini çıkar...

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU