Roberto Mancini: İtalya’dan ayrılmayı düşünmüyorum

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini, koronavirüs salgını nedeniyle ülkesindeki son durum hakkında konuşurken, yakın arkadaşının ölüm haberini aldığını açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran İtalya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölü sayısı 4 bini geçen ülkesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Jesi'de yaşayan ailem şu an iyi ama onlar için endişeliyim” diyen Mancini, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kız kardeşim telefon etti ve çocukluk arkadaşımın koronavirüsten dolayı öldüğünü söyledi. Beraber çocukken futbol oynardık, güzel günlerimiz olmuştu. Jesi'de bir yardım kuruluşunda çalışmıştı, iyi bir insandı.

Mancini, İtalya’nın Kovid19’dan en çok etkilenen ve 3 bine yakın insanın hayatını kaybettiği Lombardiya bölgesindeki son  durumu, şu sözlerle anlattı:

Bergamo'dan tabutlarla çıkan askeri araçların konvoyu insanın boğazına bir yumruk gibi oturuyor. İnsanların yeterince yoğum bakım ünitesi olmadığı için ölmesi inanılmaz saçma bir şey. Kimse yer yüzündeki bu cehenneme hazır değildi.

Sağlık görevlilerinin yaptıkları işi “kahramanlık” olarak nitelendiren tecrübeli çalıştırıcı, “Onlara sonsuz inancım var. Bu yüzden İtalya'dan ayrılmayı düşünmüyorum. Benim mezarım İtalya'da" değerlendirmesinde bulundu.

Roberto Mancini yönetiminde EURO 2020 Elemeleri’nde tarihinin en başarılı dönemlerinden birini geçiren İtalya, grubunu namağlup tamamlayarak finallere katılmaya hak kazanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Kovid-19 salgını nedeniyle acil toplanan UEFA, 12 ülkenin ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2020 finallerini, 2021 yılına ertelenmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU