Koronavirüs: Güney Kore’de arabalı sinema biletleri yok satıyor

Arabalı sinema sahibi salgının ardından bilet satışlarında artış yaşandığını söyledi

Seul'daki bir arabalı sinemanın önünde uzun kuyruklar oluştu (AFP)

Güney Koreliler, dünyanın dört bir yanına yayılan koronavirüs salgını riskinden kaçınarak sinema keyfi yapmak için arabalı sinemaları tercih etmeye başladı.

Koronavirüsle enfekte olanların sayısının 8 bin 897’i bulduğu Güney Kore’de yetkililerin halkı büyük kalabalıklardan kaçınmaya çağırmasıyla ülke genelinde gişe rakamları son haftalarda dibe vurdu.

Ancak Güney Kore’nin başkenti Seul’da arabalı bir sinemanın önünde uzun bir araba kuyruğu oluştu.

AFP'de yer alan habere göre açık alana kurulmuş büyük bir ekran önüne park eden otomobillerin içindeki sinemaseverler arabalarının konforunda film keyfi yapabiliyor.

 Arabalı sinemanın sahibi Park Dong-ju şunları söyledi:

Hafta içi satışlarımızda yüzde 10-20’lik bir artış var, hafta sonlarıysa tüm biletler satılıyor. Koronavirüs salgını sonrasında kesinlikle çok daha fazla çağrı ve internet sorgusu alıyoruz.

Dünya çapında bazı sinemaların virüs korkusu nedeniyle kapanmak zorunda kaldığı bir dönemde arabalı sinemanın internet sitesinde büyük harflerle “Yıl boyunca açık” yazıyor.

22 yaşındaki hastane çalışanı Choi Jin-young biletler için iki saat beklemek zorunda kaldığını ve hafta sonu için bilet kalmamasından endişe ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Choi Jin-young, “Erkek arkadaşımla kültürel yaşamın tadını çıkarmak istedim ama sinemalar tehlikeli ve endişe verici olduğundan özel bir akşam arayışına girdim ve böylece buraya geldik” dedi.

24 yaşındaki Park Ji-seung koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkmaktan kaçındığını ama arabalı sinemada kendini “güvende” hissettiğini söyledi.

Güney Kore Başbakanı Sye-kyun dini, kapalı spor ve eğlence tesislerine faaliyetlerini 15 gün boyunca askıya alma çağrısı yapmıştı. Başbakan ayrıca halktan evden çalışmalarını ve dışarı çıkmaktan kaçınmalarını istemişti.

Salgın nedeniyle K-pop konserlerinden spor müsabakalarına bir dizi etkinlik ertelendi ya da iptal edildi.

Worldometers’ta yer alan verilere göre dünya çapında koronavirüsle enfekte olanların sayısı 320 bine yaklaştı. 96 bine yakın kişinin iyileştiği bildirilirken, 13 bin 500’den fazla kişinin de hayatını kaybettiği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU