HDP’li Özen: Devasa oranlardaki Diyanet bütçesinin bir kısmı, Sağlık Bakanlığı’na aktarılmalı

Özen, hastanelerde testlerin maddi imkansızlıklar gerekçe gösterilerek, minimum seviyelerde yapıldığını iddia etti

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hastanelerdeki imkansızlıkların arttığını belirtti.

Özen, Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan bütçenin bir kısmının Sağlık Bakanlığı’na aktarılması çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hastanelerde testleri bile maddi imkansızlıklar gerekçe gösterilerek, minimum seviyelerde yapılıyor” ifadesini kullanan Özen “Hekimler maske, eldiven gibi temel ihtiyaç malzemeleri dahil birçok şeyin yeterli olmadığını söylüyor. Virüsün yayılım hızı göz önünde bulundurulursa yoğun bakım ünitelerinin de kısa vadede bunun altından kalkması oldukça zor görünüyor. Türkiye’de mevcut koşullarda 10 bin kişiye 28 yatak, 100 bin kişiye ise 40 yataklık yoğun bakım imkanı düşüyor” dedi. 

Özen açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

Öte yandan şu an tamamen atıl vaziyette olan 8 bakanlıktan fazla Diyanet bütçesine milli servet akmaya devam ediyor. Son on yılda Diyanete ayrılan bütçe sağlığa ayrılsaydı 10 bin kişiye 142 yatak, 100 bin kişiye 125 yataklık yoğun bakım imkanı sağlanabiliyordu.

Bu durumda artık her kuruşu hayati önemde olan bütçe gömmek yerine yaşatmak için çalışan birimlere yönlendirilmelidir. Devasa oranlardaki Diyanet bütçesinin en azından bir kısmı Sağlık Bakanlığı’na aktarılmalıdır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU