Evde kalamayan habercilere "koronavirüs önlemi": Bina önüne konteyner konuldu, içeri giriş yasak

Türkiye Gazeteciler Sendikası, CNN Türk'ün muhabir ve kameramanlardan oluşan 16 kişilik çalışanına içeri girişi yasaklayıp "Habere buradan gidin" dediğini öne sürdü

Fotoğraf: Twitter @serkanocakkk

Koronavirüs salgını nedeniyle “Evde kal Türkiye” sloganı son günlerin en çok dikkat edilen ve uyulması gereken mesajlarından biri oldu. 

Gazetecilerin ise bu süreçte haber mesaisi devam ediyor. 

169 ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs salgınından nasıl korunulacağını anlatmaya çalışan gazeteciler, bir yandan da virüs tehlikesiyle karşı karşıya. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Medyaradar ve Medyatava internet sitelerinde yayınlanan habere göre Demirören Yayın Grubu, CNN Türk haber merkezinde çalışan muhabir ve kameramanlara içeri giriş yasağı getirdi.

İstanbul Bağcılar’daki CNN Türk binası önüne konteynerler konulduğu, Demirören Holding'in muhabir ve kameramanların bina içine girmesini yasakladığı öne sürüldü.

Söz konusu iddialar ile ilgili CNN Türk yönetiminden bir açıklama yapılmadı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası ise resmi Twitter hesabından "Önlemden anladığınız bu mu?" diye sorarak habercilere yönelik uygulamayı kınadı.
 


TGS mesajında şu ifadelere yer verdi:

CNN Türk’te yedi muhabir ve dokuz kameraman birkaç metrekarelik alana sıkıştırıldı. ‘İçeri girmeyin, habere buradan gidip-gelin’ deniyor. Tuvaletin kullanılmasına bile izin verilmiyor.

Önlemden anladığınız bu mu? #YeterDemirören  

Gazeteciler Dayanışma Ağı da tepki gösteren meslek kuruluşları arasında.

Platform Twitter'dan yayınladığı mesajda "Bu rezaleti derhal durdurun" dedi.
 


Uzun yıllar Radikal ve Hürriyet'te çalıştıktan sonra medya grubunun Demirören'e geçişinin ardından 2019'un ekim ayında işten çıkarıldığını e-posta hesabının kapatılması ile öğrenen gazeteci Serkan Ocak da söz konusu uygulamaya Twitter hesabından "Kameraman ve muhabirlere bu muamale uygun görülmüş" diye tepki gösterdi.
 


Serkan Ocak, CNN Türk önündeki barakaların fotoğrafını paylaşarak “Bu barakalar CNN Türk'te çalışan muhabir ve kameramanlar için hazırlanmış. Binaya girmeleri yasaklanmış. Diğer tüm çalışanlar binaya girip çıkabiliyorken kameramanlar ve muhabirlere bu muamele uygun görülmüş” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU