Sokağa çıkma yasağına uymayan 84 yaşındaki adam: Çıkmayın dediler ama ekmek aldım, hava aldım

İstanbul’da 65 yaş üstü yaşlılar sokağa çıkma yasağına uymadı, Kasımpaşa'da sokaklar yasağa rağmen doluydu

​Koronavirüs nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağının uygulanmasının ardından İstanbul Kasımpaşa’da kimi yaşlılar yasağa uymadı. 
 

kasımpaşa.jpg
Fotoğraf: İHA


Cami avluları ve ara sokakların kalabalık olduğu semtte 84 yaşındaki yaşlı bir adam ise akülü aracıyla tur attı.

“Dışarıya çıkmayın dediler ama çıktım hava alacağım”

84 yaşındaki Harun Yılmaz, “Hiçbir şey söylemeyeceğim, devlet ne yaparsa haklıdır. 84 yaşındayım, karşı sokakta oturuyorum. Bir şeyler aldım da, korkmaktan cana bir şey olmaz ama tabi ki endişeliyiz. Dua ediyorum başka bir şey yok. Dışarıya çıkmayın dediler ama çıktım hava alacağım. Ekmek, tavuk ve içecek aldım” dedi.

​Büyükçekmece sahili doldu taştı​

Yetkililerin "Evde kalın" uyarılarına rağmen İsyanbul Büyükçekmece sahiline gelen çok sayıda kişi bu uyarıyı dikkate almış görünmüyordu.

Büyükçekmece kordonboyu, koronavirüs tehdidine rağmen bu hafta sonunda da on binlerce kişinin tercihi oldu. 
 

bçekmece.jpg
Fotoğraf: İHA


Özellikle risk grubunda bulunan yaşlıların sokağa çıktığı ve parklarda oturduğu görüldü. 

Büyükçekmece Belediyesince sürekli yapılan anonsları ve zabıta ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar, günün ilerleyen saatlerine kadar sahilde aileleri ile birlikte zaman geçirdi.​

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Virüs nedeniyle her yeri temizlediğini, sürekli ellerini yıkadığını aktaran Nadire Durhan, “Evden korka korka çıkıyorum. Geliyoruz insan dolu. Çıkmayın diyorlar ama yasağa kimse uymuyor. Ben deniz havası almaya çıktım. Ama insanlara bulaşmıyorum. Evde her yeri temizliyoruz. Keşke her zaman temiz olsak da bu virüsten kurtulsak. İnşallah kurtulacağız. Torunumu göremiyorum. Dikkat ediyoruz, ellerimizi hep yıkıyoruz” dedi. 

 

Independent Türkçe, İHA 

DAHA FAZLA HABER OKU