Pele, "Kim daha iyi?" sorusunu yanıtladı: Bence Ronaldo, Messi'den daha iyi futbolcu

Brezilyalı futbol efsanesi Pele, günümüzde en iyi futbolcunun Cristiano Ronaldo olduğunu belirtirken, tarihin en iyi futbolcusunun kendisi olduğunu söyledi

Pele / Fotoğraf: Reuters

Dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen ve kariyeri boyunca üç kez Dünya Kupası kazanan Brezilyalı Pele, katıldığı bir YouTube programında iddialı açıklamalarda bulundu. 

Pele, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'yu överek, "Bence Ronaldo, Messi'den daha iyi bir futbolcu. Bana göre günümüzün en iyisi. Ancak Lionel Messi'yi de unutmamak lazım. O da çok kaliteli bir oyuncu" değerlendirmesinde bulundu.

Futbol tarihinin en iyi isimlerinden biri olarak gösterilen Pele, kendisiyle ilgili de yöneltilen bir soruyu şöyle yanıtladı:

Cevaplaması çok zor bir soru. Zico, Ronaldinho, Ronaldo unutulmaz futbolculardı. Avrupa'da Beckenbauer, Cruyff gibi oyuncular vardı. Ancak bence en iyisi Pele'ydi. Neden? Çünkü herkes benimle kıyaslanıyor. Bu benim hatam değil. Bu da sorunun cevabını ortaya koyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pele, Brezilya formasıyla 1958, 1962 ve 1970 yıllarında Dünya Kupası şampiyonluğu kazandı. 

1961, 1962, 1963, 1964, 1965 ve 1968 yıllarında olmak üzere toplam 6 kez Brezilya Ligi şampiyonluğuna uzanan Pele, 2'si Dünya Kupası olmak üzere 5 kez gol kralı ünvanı elde etti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU