600 doktordan Fransa Başbakanı Philippe'ye suç duyurusu: Salgınla ilgili gizlediği bilgiler ortaya çıkarılmalı

Fransız doktorlar, Başbakan Philippe ve görevinden geçen ay istifa eden Buzyn'i salgın ile ilgili tehlikeyi bildikleri halde zamanında gerekli önlem almamakla suçladı

Fotoğraf: AP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm Avrupa’ya yayılırken, Fransa’daki etkileri de devam ediyor.

Fransa'da 600 doktor, salgının yol açtığı krizin yönetiminde ’devlet yalanı’ söyledikleri iddiasıyla Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn hakkında Paris'teki Adalet Divanı'na  suç duyurusunda bulunuldu.

Fransız basınında yer alan haberlere göre doktorlar, Philippe ve görevinden geçen ay istifa eden Buzyn'i salgın ile ilgili "tehlikeyi" bildikleri halde zamanında gerekli önlem almamakla suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doktorların avukatı Fabrice Di Vizio, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin, "Fransızlardan gizlediği bilgilerin ortaya çıkarılması" için soruşturmanın açılması gerektiğini söyledi.

"100 bin yaşlı ölebilir"

Diğer yandan, huzur ve yaşlı bakım evlerinde görev yapan sağlık personeli, Sağlık Bakanı Olivier Veran'a gönderdiği mektupta, buralarda kalan kişilerin yaş ortalamasının 85 olduğunu ve birçoğunun kronik hastalığı bulunduğunu belirterek, maske yetersizliği nedeniyle 100 bin yaşlının hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Son günlerde, salgınla mücadele eden ve virüs tespit edilen kişilere tedavi uygulayan doktor ve hemşirelerin maskelerin yetersizliğinden şikayetçi olduğu belirtilmişti.

Ülkede koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 450'ye yükseldi

Fransa'da salgında yaşamını yitirenlerin sayısı 450'ye, vaka sayısı 12 bin 612'ye yükseldi

Yoğun bakımda tedavi gören hastaların sayısının 1297'ye çıktığını belirtilirken, 1587 kişinin de tedavinin ardından sağlığına kavuştuğu bildirildi

Ülkede salgın nedeniyle son 24 saatte 78 kişinin daha yaşamını yitirdi.

Salgının yayılmasını engellemek için ülkede sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Yasağa uymayanlara para cezası kesiliyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU