Bahçeli'den koronavirüs mesajı: Sadece aklın ve bilimin, aynı zamanda da duanın gücüne güvenelim

MHP lideri Bahçeli, ülkedeki koronavirüs salgınıyla alakalı, "Virüs eninde sonunda yenilecek, eskisinden daha güçlü bir şekilde milli birlik ve beraberliğimiz perçinlenecektir" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Twitter’dan, Türkiye’deki koronavirüs salgını, Nevruz Bayramı ve Miraç Kandili ile ilgili açıklamalar buldundu.

Bahçeli, Türkiye’de salgın haline dönüşen yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin açıklamalarında, “Bir süre evde kalın” çağrısında bulunarak, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine uyulması gerektiğini belirtti.

Bahçeli şunları kaydetti:

KOVİD-19 virüsüyle mücadeleyi Allah'ın izniyle kazanacağız. Şerden hayrın doğacağını göreceğiz. Sadece aklın ve bilimin, aynı zamanda da duanın gücüne güvenelim. Bir süre evde kalalım. Sağlık Bakanlığıyla Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine mutlak süratte dikkat ve riayet edelim.

Virüs eninde sonunda yenilecek, eskisinden daha güçlü bir şekilde milli birlik ve beraberliğimiz perçinlenecektir. Kendi kozamızdan çıktığımız, yaralarımızı sardığımız zaman inanıyorum ki hem Türkiye, hem de dünya kirden, pastan, zalimden ve hainden daha da arınacaktır.

Nevruz Bayramı'nın gelişini kutlayan Bahçeli, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şunları kaydetti:

Bugün Türk'ün Bahar Bayramı'dır. Nevruz baharın habercisi, bereketin sembolü, kardeşliğin simgesi, dayanışmanın payesidir. Orta Asya'dan Balkanlara kadar kutlanan Yeni Gün'ü biraz buruk ve içe kapanık olarak karşılasak da bugünlerin geçici olduğuna inancım eksiksizdir.

Nevruz, binlerce yıllık tarihî süreç içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve gelecekte, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kaynaşma fırsatı olarak yüzyılları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Bu kültürel miras bizim için her zaman iftihar kaynağıdır.

Aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı yürekten kutluyor, Türk-İslam dünyasına ve insanlık âlemine, şu kasvetli korona günlerinde sağlık, dirlik, huzur, esenlik, kardeşlik, beraberlik ve bolluk getirmesini temenni ediyorum.

Miraç Kandili'ni de kutlayan Bahçeli şunları paylaştı:

Ayrıca bu gece, Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yükseldiği Miraç Gecesi'ni idrak edeceğiz. Miraç pek çok hikmetin tezahürü olmasının yanında, Allah'ın sonsuz kudretinin Efendimize gösterildiği muhteşem ve mucizevi yükselişin adıdır.

Miracımız mübarek olsun. Rabbim üzerimizden rahmetini esirgemesin. KOVİD-19 hastalığının bertaraf edilmesi konusunda Türk milletine ve tüm insanlığa yar ve yardımcı olsun. Huzurun, sağlıklı ve saadet dolu günlerin miracına hep birlikte ulaşmayı yürekten niyaz ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU