Vuhan "kahramanlarını" uğurladı: Salgını kontrol altına alan sağlık ekipleri evlerine dönüyor

Yaklaşık iki aydır, salgının başladığı Vuhan’da hastalığın durdurulmasını önlemeye çalışan doktorlar evlerine dönmeye başladı

Yeni koronavirüs salgınının en çok etkilediği Çin’in Hubey bölgesindeki sağlık personeli salgının kontrol altına alınmasıyla evlerine dönmeye başladı. 

XinhuaNet'in haberine göre, Çin genelinden 41 tıbbi ekibe bağlı 3 bin 675 sağlık personeli, bölgenin başkenti ve salgının başladığı Vuhan’da 14 geçici hastaneye ve belirlenmiş 7 hastaneye destek veriyordu.

Çin’in kuzeybatısında yer alan Şensi bölgesinden gelen ulusal acil tıbbi kurtarma ekibi salı sabah 7 civarında şehirden ayrıldı. Otoyoldaki gişelerde bulunan polis yetkilileri, sağlık personelini selam durarak uğurladı. Ekip üyelerinden bazılarının maskelerinin ardından gözyaşlarını tutamadığı aktarıldı. 

Şensi ekibinde 43 deneyimli doktor ve acil servislerinde çalışanlar da dahil olmak üzere farklı departmanlardan hemşireler yer alıyordu. 

Ekibin lideri Ma Fuchun, “Vuhan’a 4 Şubat’ta geldik ve iki geçici hastanede 40 gün boyunca çalıştık. Vuhan’dan ve Henan bölgesinden meslektaşlarla birlikte yatakta tedavi gören 988 hastayla ilgilendik ve bin 235 hastayı tedavi ettik” dedi. 

Burada bulunduğumuz sürede neyse ki hiçbir hastamız hayatını kaybetmedi ve doktorlarımız enfeksiyon kapmadı.

Fuchun, “Buradaki varlığımız bölgedeki sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmekle birlikte, daha önemlisi hastalıkla boğuşan Vuhan sakinlerine güven duymasını sağladı. Bu ayrıca ekibimizin gelişmesi için de iyi bir fırsattı” ifadelerini kullandı. 

Hubey’e salgınla mücadeleye yardım edilmesi için ülke genelinden 42 binden fazla sağlık çalışanı sevk edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hubey bölgesinde pazartesi yalnızca bir tane yeni koronavirüs vakası doğrulandı ve 55 bin 987 hasta iyileşmelerinin ardından taburcu edildi. Aynı gün bölgeye tıbbi destek veren ekiplerin ayrılabileceği belirtildi. 

Şensi’den gelen ekip kuzeye dönerken, Hunan bölgesinden gelen 42 doktor da güneye doğru yola çıktı. 

Central South Üniversitesi’nin Second Xiangya Hastanesi de tıbbi ekibini 4 Şubat’ta Vuhan’a göndermişti. Hastaların hızlı ve ayrı ayrı tedavi edilmesini sağlamak için tıbbi malzemeler, test gereçleri gibi ekipmanlar da sevk edilmişti. Ekibin görev yaptığı sahra hastanesi 5 Şubat’tan itibaren hasta kabul etmeye başladı ve toplamda 394 hastayı tedavi etti. 

Tıbbi çalışan Wen Chuan, “Burada geçirdiğim 43 gün boyunca çok fazla unutulmaz an yaşadım. Doktorların ve hastaların salgınla mücadele etmek için birbirlerine davranışlarını her zaman hatırlayacağım” dedi. 

Hubey Havaalanı yetkililerine göre, 21 sağlık ekibinde yer alan 3 binden fazla üye akşam saat 5 itibarıyla ayrıldı. 

 

Independent Türkçe, XinhuaNet, New China TV

DAHA FAZLA HABER OKU