"Evde kal Türkiye" çağrısına Kenan Sofuoğlu'ndan destek

Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan "Evde kal Türkiye" kampayasına Eski Dünya Süpersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun yanı sıra olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ile Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da katıldı

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan, Türkiye'de de son açıklamalara göre 670 vaka ve 9 ölüm görünen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına önlem amacıyla başlatılan "Evde kal Türkiye" kampanyasına katılım sürüyor.

AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun yanı sıra olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da dahil oldu. 

"Evde kal Türkiye" çağrısı kapsamında bir video yayımlayan Kenan Sofuoğlu, Kovid-19 nedeniyle dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: 

Ülkemizde hastalık hızlıca yayılmaya başladı. Bu hastalıktan kurtulmak için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Hastalığı en az önemseyen ülkelerden biri İtalya'ydı ve bugün İtalya'daki durumu az çok hepiniz duydunuz. Bu anlamda hepimiz gerekini yapalım, evimizde kalalım.

Sofuoğlu, oğlunun da yer aldığı videoyu, "Evimizde kalmamız için güzel sebeplerimiz de var zaten" diyerek noktaladı. 

Taha Akgül de katıldı

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, "Evde kal Türkiye" çağrısına destek verdi.

Milli güreşçi, yayımladığı videoda dünyada hızlı bir şekilde yayılan Kovid-19'un Türkiye'de de görüldüğünü belirterek, şunları ifadeleri kullandı:

Devletimiz ve Sağlık Bakanlığı'mız gerekli tedbirleri alıyor. Milletçe, vatandaş olarak bize de bazı tedbirleri almak düşüyor. Zaruri bir işimiz olmadığı müddetçe dışarı çıkmayalım, evde vakit geçirelim. Ben şu an evimdeyim, ailemle birlikte vakit geçiriyorum. Sporumu evimde yapmaya çalışıyorum. Mümkün olduğunca evde vakit geçirmeye çalışalım. Bunları yaptığımız müddetçe koronavirüsün yayılmasını durduracağız ve inşallah ülkemizden gitmesini sağlayacağız. Devlet ve millet olarak elele vererek, inşallah bu zor günlerin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.

Cengiz Durmuş: Uyarıları dikkate alalım

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da Kovid-19'a karşı başlatılan "Evde kal Türkiye" çağrısına destek veren isimlerden oldu. 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kendini, aileni ve sevdiklerini korumak için 'Evde kal Türkiye!" diyen Durmuş, şu değerlendirmeyi yaptı:

kOVİD-19 virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde zorunlu durumlar dışında evimizden ayrılmayıp, virüs tehlikesine karşı mücadelede Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alalım.

Durmuş ayrıca, 900'e yakın fiziksel aktivite videolarının yer aldığı HisApp sağlıklı yaşam uygulamasını kullanarak evde spor egzersizi yapmayı önerdi.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU