Koronavirüsün yayılmasını durdurmaya yardım etmek için nasıl "süper önleyici" olunur?

Dr. Issa, koronavirüsün belirtilerini öğrenmeyi ve belirtilerden herhangi birini kendinizde görürseniz ne yapmanız gerektiğini bilmeyi de öneriyor

Kovid-19 diye de bilinen koronavirüs dünyanın genelinde yayılmaya devam ederken sağlık kuruluşları, ölümcül hastalığın yayılmasını frenleyecek, aralarında el yıkamanın da olduğu temel, koruyucu önlemlerin uygulanmasında ısrarcı.

Koronavirüsün nasıl engelleneceğini ve "süper yayıcı" denen kişilerden olmak yerine "süper önleyici" haline nasıl gelineceğine dair 5 önemli tavsiye içeren yeni bir video yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada paylaşılan videoda Dr. Rita Issa, virüsün yayılma hızını yavaşlatarak hayat kurtarmaya nasıl yardımcı olabileceğinize dair tavsiyelerini paylaşıyor. Tavsiyeler, el sıkışmaktan kaçınmak ve öksürürken veya hapşırırken ağzınızı eliniz yerine bir mendille kapatmak gibi olumlu yeni alışkanlıklar edinmek gibi farklı davranış biçimleri uygulamayı içeriyor.

Dr. Issa, koronavirüsün belirtilerini öğrenmeyi ve belirtilerden herhangi birini kendinizde görürseniz ne yapmanız gerektiğini bilmeyi de öneriyor.

Yeni koronavirüs çoğu kişide, ateş ve öksürük gibi sadece hafif ya da orta dereceli belirtilere neden oluyor.

Bazıları içinse, özellikle yaşlılar ve daha önceden sağlık problemleri bulunanlar açısından, Kovid-19 zatürre de dahil olmak üzere daha ciddi raharsızlıklara neden olabiliyor.

Hastalığa yakalananların büyük çoğunluğu yeni virüsü atlatıyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, hastalığı hafif atlatanlar yaklaşık iki hafta içinde iyileşirken hastalığı daha ağır geçirenlerin iyileşmesi üç ile 6 hafta arasında sürebiliyor.

AP'den de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU