Karantina kurallarını ihlal eden Real Madridli Luka Jovic, 12 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya

Real Madrid'in golcüsü Luka Jovic, ülkesi Sırbistan'da karantina kurallarını ihlal ettiği için eleştiri oklarının hedefinde. 22 yaşındaki futbolcu 12 yıl hapis cezasıyla yargılanabilir

Luka Jovic / Fotoğraf: AFP

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid'de forma giyen Luka Jovic, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Sırbistan'da ilan edilen karantina kurallarını ihlal ettiği için zorlu bir süreç geçirebilir.

Geçtiğimiz hafta kız arkadaşının doğum günü için Madrid'ten Belgrad'a giden 22 yaşındaki Jovic, 14 günlük karantina kuralına uymadı.

Belgrad sokaklarında ve doğum günü partisindeki fotoğrafları ortaya çıkan Jovic, sorumsuz hareketleri yüzünden mahkemeye çıkabilir.

Sırbistan'da karantina kurallarını ihlal edenler, 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabiliyor.

Özür diledi

Yıldız oyuncu, yaptığı hareket nedeniyle sorumsuz davrandığını kabul ederek, şu ifadelerle kamuoyundan özür diledi:

İspanya'da teste girdim ve negatif çıktı. Ülkeme gidip, aileme yakın olmak, destek olmak istedim. Sırbistan'a geldiğimde tekrar teste girdim, yine negatif çıktım. İspanya'da markete, eczaneye gidebiliyordum, burada gitmiyorum. Eğer bir zarar verdiysem veya birilerinin sağlığını tehdit ettiysem özür dilerim. Umarım bu durumun üstesinden gelebiliriz.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU