MHP ve İYİ Parti'den koronavirüs çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, koronavirüsle mücadele kapsamında belediye başkanlarına, alınması gereken tedbirleri içeren yazı gönderdi, İYİ Parti lideri Meral Akşener hükümete vatandaşa doğrudan destek çağrısı yaptı

Fotoğraf: AA

Dünyanın 150'den fazla ülkesinde görülen salgını yeni tip koronavirüs Kovid-19 ile mücadele kapsamında MHP ve İYİ Parti'den açıklama geldi.

Türkiye'de hasta sayısının 191'den 359'a ulaştığı anımsatılan MHP'nin yazısında, "Ülkemizin bu sıkıntılı sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla devletin almış olduğu tüm tedbirleri desteklemekte ve uygulamaya konulmasında öncülük etmektedir. Bu bağlamda, Milliyetçi Hareket Partisi mensubu belediye başkanlıkları devletimizin almış olduğu tedbirleri destekleyip uygularken aşağıda belirtilen hususlara özellikle riayet etmeleri zorunlu hale gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Tedbirlerin uygulanması noktasında belediyelerin millete örnek olması gerektiği vurgulanan yazıda, tüm belediye başkanlıklarından titizlik ve hassasiyetle konuya yaklaşmaları istendi.

Kovid-19 virüsünün insandan insana bulaşmasında en önemli etkenin temas olduğu vurgulanan yazıda, şunlar kaydedildi:

Bu kapsamda vatandaşlarımızın birbirleri ile temas olasılığı fazla olan her çeşit organizasyon mutlaka iptal edilmeli ya da ertelenmelidir. Vatandaşlarımızın yoğun kullandıkları alanlar ve toplu taşıma araçları sık sık dezenfekte edilmeli, kontrolleri yapılmalıdır. Belediyelerimize su borcu olan vatandaşlarımızın hanelerinin suyu kesinlikle kesilmemeli, belediyelerimizin kiracısı olan vatandaşlarımıza da kolaylıklar sağlanmalıdır. Sık sık gündeme gelen kimi ürünlerin fiyat artışı konusunda belediye zabıtalarımız denetim ve kontrollerini arttırmalı, vatandaş mağdur edilmemelidir. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karantina kurallarının ve tedbirlerinin uyulması ve uygulanması konusunda belediyelerimiz mutlaka üstüne düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir.

Akşener: Destek programında vatandaşa doğrudan destek sağlansın

İYİ Parti lideri Meral Akşener de koronavirüs salgınına ilişkin açıklama ve uyarılarda bulundu. 

Akşener, "Destek programında vatandaşa doğrudan bir destek sağlayın. Hazine sıfır faizli bonoları hanenin büyüklüğüne göre dağıtılsın. Aile bu bonoyu ihtiyacına göre harcasın" ifadelerini kullanarak iktidara çağrıda bulundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı tedbir paketinin yetersiz olduğunu belirterek, “Vatandaşların faturalarını, öğrencilerin geri ödemeleri kredilerini erteleyin; destek paketini arttırın” önerilerinde bulundu.

Akşener şunları kaydetti:

Sayın Sağlık Bakanı’nın iyi niyeti ve gayretleri, karşı karşıya olduğumuz riskleri maalesef ortadan kaldırmıyor. Kendisinin düzenli bilgilendirmelerini saymazsak, önlemler konusunda aksamaların yaşandığını görüyoruz. Geliyorum’ diyen bir sağlık tehdidine rağmen, 22 bin vatandaşımızın Umre'ye gidişine izin veren, dönüşte ise, vatandaşlarımızı gece yarısı boşaltılan öğrenci yurtlarına dolduran bir kriz yönetiminin, bizzat kendisi bir krizdir. Kameralar önündeki toplantılar güzel, büyük büyük sözlerle güven vermeye çalışmak güzel, ancak bir süre sonra kaçınılmaz tabloyla karşılaştığımızda, yaşanabilecekleri tahmin etmek hiç de zor değil. Bizim işaret ettiğimiz nokta, işte budur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU