Süper Lig kulüpleri erteleme kararını olumlu karşıladı: Asrın en büyük felaketini yaşıyoruz, doğru olan yapıldı

Türkiye'de liglerin ertelenmesinin ardından kulüplerden ilk tepki geldi. Beşiktaş, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Trabzonspor kararı olumlu karşılarken, Kasımpaşa, "Liglerin devam etmesinden yanayız ama karara saygılıyız" dedi

Fotoğraf: Pixabay

Çin'in Vuhan kentine ortaya çıkarak 160'tan fazla ülkede etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde spor organizasyonlarının ertelenmesine veya iptal edilmesine neden oldu. 

Futbol endüstrisinin merkezi olan Avrupa'nın hemen hemen tüm ülkelerinde ligler ileri bir tarihe alınırken, Türkiye'de de liglerin ertelenmesi kararı alındı. 

Süper Lig kulüplerinden Beşiktaş, Galatasaray, Gençlerbirliği ve Trabzonspor kararı olumlu karşılarken Kasımpaşa Kulübü, devam etmesinden yana olduklarını ancak verilen kararı saygıyla karşıladıklarını bildirdi.

 

Adnan Dalgakıran - AA.jpg
Adnan Dalgakıran / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, erteleme kararıyla ilgili tüm dünyanın teyakkuz halinde olduğunu belirterek, "Asrın en büyük felaketini yaşıyoruz. İnsan sağlığı da her şeyden önemli. Doğru olan yapıldı. Mağazalar kapanmış halde. Futbol, oyuncuların birbiriyle teması olan bir spor. Alınan karar, olması gerekendi. Bu sadece Türkiye'de olan bir durum değil. Tüm Avrupa'da ligler ertelendi. Bu süreçte kulüpler gelirlerinden mahrum kalıyor, her yer zarara giriyor. Sadece Türkiye Futbol Federasyonu değil UEFA da bu konuda gerekli önlemleri alacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Mustafa Cengiz - AA.jpg
Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

 

"Devletimiz, yine çok doğru bir karar aldı"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kovid-19 salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglere ara verilmesinin çok doğru bir karar olduğunu söyleyerek, "Biz, sporcu, teknik ekip, medya mensupları, yöneticiler ve görevlilerin sağlığını gözeterek, maçların ertelenmesi önerimizi de devletimize, ilgili federasyonlara,  kurullara sunduk. Bu karar için öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığına, bütün ilgili federasyon ve kurullara, Kulüpler Birliği Vakfına teşekkür ediyoruz. Bu karar  Türk sporu adına çok doğru ve haklı bir karardır. Kendilerini tebrik ediyoruz" şeklinde görüş belirtti.

 

Gençlerbirliği - AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Bakanlığımızın ligleri erteleyerek doğru karar verdi"

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, Kovid-19 salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin doğru bir karar olduğunu belirtti.

Cavcav, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın ligleri erteleyerek doğru karar verdiğini düşünüyorum. Keşke daha erken alınsaydı ve takımlar antrenman yapmak zorunda kalmasaydı. Futbolun paydaşlarının düşüncelerine, duygularına kayıtsız kalınmayarak yanıt verildiği için ilgili kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Hasan Hilmi Öksüz- AA.jpg
Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz / Fotoğraf: AA

 

"Gönlümüz devam etmesinden yanaydı ama karara saygılıyız"

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, salgın nedeniyle liglerin ertelenmesini olumlu karşıladıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gönlümüz liglerin seyircisiz olarak devam etmesinden yanaydı" diyen Öksüz, "toplantıdan böyle bir karar çıktı. Ortaklaşa alınan bir karar.  Alınan karara saygılıyız. Olumlu olduğunu düşünüyorum. Karar bana göre müsbet. Birkaç gün önce alınsa daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Hafta sonu oynayacağımız maçın hazırlıklarını yapmıştık. Ancak erteleme kararı çıktı. Memnun olduk. Bir sıkıntı yok. İnşallah müsait bir zamanda ligin tekrar başlayacağını düşünüyorum" yorumunda bulundu.

 

Trabzonspor-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Pes etmedik, vazgeçmedik, hayallerimizi sadece erteledik"

Trabzonspor Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Kovid-19 salgını nedeniyle liglerin ertelendiğinin duyurulması sonrası, bir açıklama yayımladı.

Bordo-mavili kulübün resmi Twitter hesabından "evde kal" etiketiyle yapılan paylaşımda, "Pes etmedik, vazgeçmedik, hayallerimizi sadece erteledik. Çünkü her şeyin başı sağlık. Stadımızda birbirimize sarılıp zaferlerle coşacağımız, taraftarlarımızla bir arada olacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyoruz" açıklamasında bulunuldu.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU