Aytaç Yalman’ın koronavirüsten öldüğünü duyuran Saygı Öztürk: Bakan niye açıklamadı, bu durum güveni azaltır

Yalman pazartesi günü vefat etmişti ancak ölüm haberi resmi ağızlardan ancak Perşembe günü açıklandı

Fotoğraf: Twitter

Tedavi gördüğü Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavrüs dolayısıyla hayatını kaybeden Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın vefatını ilk duyuran Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslendi.

Saygı Öztürk, Aytaç Yalman ile ilgili yazdığı köşe yazısında vefatın Sağlık Bakanı Koca tarafından duyurulması gerektiğini işaret etti ve aksi durumun kendisine yönelik güveni azaltacağını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk’ün yazısının ilgili kısmı şöyle:

Vefatın nedeni konusunda sağlıklı bir bilgi almak hiç mümkün olmuyordu. Dahası, Yalman'ın koronavirüsten vefat ettiğini bir televizyon programında söylediğimde, hastane başhekimini arayan arayana. Başhekim, aralarında TRT muhabirinin de olduğu meslektaşlarıma, Yalman'ın ölümünün koronavirüsle ilgisinin olmadığını söyledi. Aradan neredeyse 20 saat geçtikten sonra, hastane Başhekimliği tarafından nihayet açıklama yapıldı ve Yalman'ın ölüm nedeninin koronavirüs olduğu, eşinin de aynı virüs nedeniyle karantinada tutulduğu duyuruldu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, kritik bir süreci yönetiyor. Şeffaf bir tutum izlediği, bilim kurulunun görüşlerine göre hareket ettiği için kamuoyunun kendisine önemli bir desteği var. Koca, Koranavirüsten hayatını kaybedenlerin birisinin 89, diğerinin 60 yaşında olduğunu söyledi. Peki, pazartesi günü bu virüsten ölen Aytaç Yalman'ın ismi açıklanmazsa bile “Hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e çıktığını” niçin söylemedi? Bu durum bakana ve açıklamalarına olan güveni azaltır. Dün geç de olsa Yalman'la ilgili gerçeği açıkladı.

Koca, Yalman’ın pazartesi günü gerçekleşen vefatının koronavirüs dolayısıyla olduğunu dün Meclis’te milletvekillerine yaptığı bilgilendirme toplantısında açıklamıştı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU