Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e, vaka sayısı 359'a yükseldi

Koca koronavirüse dair son rakamları açıkladı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair yeni bir açıklama yaptı.

Koca Twitter'daki açıklamasında, “ Son 24 saatte yapılan 1.981 testten 168’i pozitif çıktı. 191 olan hasta sayımız 359’a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta COVID-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız” dedi.

 

Türkiye'de ilk vakadan itibaren sayı artmaya devam ediyor  

11 Mart

Türkiye’de ilk vaka, Koca’nın 11 Mart günü düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıkmasını açıklamasıyla ortaya çıktı. Erkek hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyleyen Koca, bu kişinin Avrupa'dan döndüğünü belirterek "Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayın" dedi. 13 Mart 13 Mart’ta “Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı” diye bir tweet atan Koca, “Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz” ifadesini kullandı.

14 Mart

Sağlık Bakanı Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca burada yaptığı açıklamada vaka sayısının 5 olarak güncelledi. Koca Twitter’dan aynı gün umre uyarısında bulundu. “Umreden yeni döndüyseniz 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz” ifadesini kullanan Koca, “Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez” paylaşımı yaptı.

15 Mart

Koca Twitter’dan yaptığı güncellemeyle vaka sayısının 18’e yükseldiğini ifade etti. “Yeni olan vaka sayısı, toplam 12’dir. Bunlardan 2’si ilk vakamızın temas çevresindendir” diyen Koca, “Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18’dir. Vaka sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir” ifadesini kullandı

16 Mart

Koca son yaptığı açıklamada ise “Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu” dedi. “Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü” diyen Koca, “Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım” ifadelerini kullandı.

 

17 Mart 

Koca, Ankara'da basın mensuplarına gece saatlerinde yaptığı açıklamada  "Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim" dedi.

Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısına dair de açıklama yapan Koca, bu  sayının 98’e yükseldiğini ifade etti.

18 Mart

Koca ölü sayısının 2'ye vaka sayısının ise 191'e çıktığını Twitter'dan açıkladı. 

"61 yaşında erkek bir hastamızı kaybettik" diyen Koca, "Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni vakamız var. Hasta sayımız 191’e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU