Bir haftada 70 bin kişi yurt dışı turunu iptal etti. Yurt dışından gelişler sıfırlanabilir

Koronavirüs krizinin en çok vurduğu sektörlerin başında turizm geliyor. Tur Operatörleri Platformu Basın Sözcüsü Cem Polatoğlu, sadece geçen hafta 70 bin yurt dışı turun iptal olduğunu belirterek, sadece Afrika turlarının kaldığını söyledi

Koronavirüs yurtdışına seyahatleri neredeyse bitme noktasına getirdi / Fotoğraf: AA

Koronavirüs pek çok sektörü olumsuz etkiledi. 

Turizm sektörü de bunlar arasında ilk sırada yer alıyor.

Turizm sektöründeki son durumu Tur Operatörleri Platformu Basın Sözcüsü ve bir tur şirketinin sahibi olan Cem Polatoğlu ile konuştuk

Cem Polatoğlu, uzun yıllardan beri turizm işinde olan ve sektörü iyi bilenlerden biri. 

"Sektör için beklenti diye birşey yok bu gidişle" diye başlıyor sözlerine Polatoğlu. 

"Bakan bile Nisan sonuna kadar otelleri açmayın dedi şimdi uzatmayı düşünüyor.bu demektir" diyen Polatoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

cem.jpg
Cem Polatoğlu / Fotoğraf: Twitter@baracudacem

 

"Yurt dışı turları sıfırlanacak böyle giderse"

Yurt dışından gelişler sıfırlanacak böyle giderse. Yurt içinde de Türk tüketici isteksiz seyahat etmeye. Yurt dışına da kimse gidemiyorr gidecek yer kalmadı. SChengen bir ay için sadece shengen vizesi pasaportu olanlar için izin verdi. Doğuya zaten uçamıyoruz. Uzakdoğu'ya İran'a gidişler bitti. Hac ve Umre yolcumuz yok. Birkaç tane Afrika turu var piyasada. Bizim de bir tane Etyopya turumuz var. ABD girişleri kısıtlamaya başladı. Türk uçakları gidebiliyor ancak müşterilerden çok geri çevrilen oldu. Bu nedenle ABD turları da iptal. Sadece geçen hafta 70 bin yurtdışı seyahati iptal. Sadece 7-8 bini bir bir tek bir acentaya ait.

turizm.jpg
Geçen yıl turizmde iyi bir yıl geçiren Türkiye'yi bu yıl zor bir tablo bekliyor / Fotoğraf:AA

 

"Böyle bir kriz görmedim"

Polatoğlu, daha önce böyle bir kriz görmediğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

Sektörün durumu kötü. Herkes ücretsiz izne çıkardı ama insanları kaç ay ücretsiz izne çıkarabilirsiniz. Bir ay iki ay sonra sorunlar başlar.  Vergiler, faturalar, kira, çalışanlar, stopajllar belimizi büktü. Böyle bir kriz görmedik. Ne Körfez krizinde, ne savaşlarda, ne ekonomik krizde ne de Öcalan'ın yakalanmasında böyle kriz görmedik. Çünkü global olarak büktü.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU