Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği: AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı alındı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetimi, AVM’lerin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı aldıklarını açıkladı

Fotoğraf: AA

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), dünyanın 159 ülkesine yayılan ve Türkiye'de de 2 ölüm, 191 vakaya neden olan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili alışveriş merkezlerinin kapatılması ile ilgili tavsiye karar alındığına dair bir açıklama yaptı.

AYD yönetimi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın alınacak önlemleri açıkladığı konuşmasında yer alan “evinizden çıkmayın” tavsiyesi uyarınca, halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de taleplerini dikkate alarak AVM’lerin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alınmıştır” denildi.
 
AVM’lerin açılış kapanış saatleri kamu otoritesi tarafından belirlendiği için bu konudaki kararı ivedilikle beklediklerini bildiren AYD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı ekonomikl önlem paketi ile ilgili olarak şu duyuruyu yaptı: 

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı önlem paketi için teşekkür eder, bu süreçte hiçbir çalışanımızın işini kaybetmeyeceğini belirterek, kiracılarımıza da gerekli kolaylıkların sağlanacağını kamuoyu ile paylaşırız.

Satışlar yüzde 70 düştü

Türkiye genelinde 384 marka ve 70 bin mağazayı temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) Başkanı Sinan Öncel, koronavirüs endişeleri nedeniyle son bir haftadır AVM ve cadde mağazalarında satışların yüzde 70 düştüğünü ifade etmişti.

Önceki gün Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri (Tez-Koop-İş) Sendikası, koronavirüs karşısında AVM'ler başta olmak üzere, insan sirkülasyonun fazla olduğu işletmeleri bünyesinde barındıran perakende sektöründeki koşullar ile ilgili bir ilan yayımlamış, 400'den fazla AVM'de çalışan yaklaşık 500 bin kişi ve buraları kullananların karşı karşıya olduğu risklere karşı uyarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'de kaç AVM var?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ocak 2019'da yaptığı açıklamaya göre Türkiye'deki AVM sayısı yüzde 27,5 artarak 323'ten 412'ye çıkmıştı.

AVM'lerin 100'den fazlası İstanbul'da bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Medyascope'a konuşan DİSK/Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Aguş, AVM’lerde alınacak önlemler konusunda geç kalındığını söyledi ve “Patronlar koronavirüs salgınının faturasını işçilere kesmemeli” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU