Canan Kaftancıoğlu’dan koronavirüs dayanışması: 2 ay kira almayacağım

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik kriz nedeni ile sahibi olduğu evden 2 ay kira almayacağını duyurdu. Kaftancıoğlu takipçilerine de çağrı yaptı: Kirada evin varsa ve ihtiyacın yoksa sen de alma

Fotoğraf: AA

Dünya’da pek çok ülke gibi Türkiye de koronavirüs kabusu ile mücadele ediyor. Salgının önüne geçmek için okullar, cafeler, kahvehaneler, müzeler kütüphaneler, dernek binaları, eğlence merkezleri kapatıldı. İnsanlar evlerine kapandı.

Bir yandan salgına karşı mücadele sürerken, bir yandan da alınan önlemlerin ekonomiye getireceği yük için çözümler aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin zora girmemesi için bir önlem paketi açıkladı.

Koronavirüs salgının hayatı durdurduğu Türkiye’de, yaşanacak sorunların önüne geçmek için dayanışma çağrıları da yapılmaya başladı. Bu çağrılardan birisinin sahibi ise Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu.

Birbirimizi ekonromik olarak da korumamız gerektiğini belirten Kaftancıoğlu, kiracısından 2 ay kira almayacağını aktardı. Takipçilerinden de aynı davranışı bekleyen Kaftancıoğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Birbirimizi ekonomik olarak da koruyacak ve anlayacak çözümü de yine birlikte bulacağız.. Kirada 1 evim var 2 ay boyunca kira almayacağım Kirada evin varsa ve ihtiyacın yoksa sen de alma Kiracının senden daha çok ihtiyacı olabileceğini unutma

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU