Fransız polisi, sokağa çıkma yasağını delen 4 binden fazla kişiye ceza kesti

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı için uygulanan ceza bedellerinin arttırıldığını ifade etti

Fotoğraf: AP

Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ülke genelinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı geçtiğimiz Salı günü başlamasının ardından, güvenlik güçleri yasağın kontrolünü sağlamaya devam ediyor.

Fransa’da polis, hükümetin koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak “evde kalın” uyarısına uymayan kişilere sadece Çarşamba günü 4 bini aşkın ceza makbuzu kesti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yerel medya platform TF1’e yaptığı açıklamada, 35 avro olan ceza bedelinin artırıldığını ve 375 avroya kadar çıkabileceğini söyledi. 

Fransa’da kısıtlı sürelerle hastane, alışveriş ve aileyi görme gibi durumlar dışında dışarı çıkmak yasak, bu durumlar için ise yanında bir belge bulundurmak gerekiyor.

Bakan, “Avrupa’nın en sert tedbirini aldık” demişti

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, ülkede alınan önlemleri “Avrupa’daki en sert tedbirler” olarak nitelemişti.

Vatandaşlara yasağa uyma çağrısında bulunan Castaner, "Evlerinizden ayrılmayın, ancak bu şekilde bize yardım etmiş olursunuz. Bu sağlık savaşında destekçimiz olun" demişti.

Ülke genelindeki sokağa çıkma yasağının kontrolü için 100 bin kollu kuvvetinin görev yapıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU