Vakıflar Genel Müdürlüğü, Fatih Kaymakamlığı ve İBB arasındaki bina krizine mahkeme 'dur' dedi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 8 yıllık kiracısı İBB'nin 'fuzuli işgal' nedeniyle Baytar Mektebi binasını tahliye etmesini istedi. Tahliye için gelen tebligat mahkemeye taşındı. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi

Görsel: Twitter

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü'nün kullandığı Sultanahmet'teki Baytar Mektebi binasının boşaltılması için Fatih Kaymakamlığı'na yazı gönderdi. 

8 yıl önce kira sözleşmesi yapılmıştı

Hazine tarafından İBB'ye tahsis edilen ve 2012 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçen binayla ilgili, iki kurum kira sözleşmesi düzenlemişti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 8 yıldan bu yana kiracısı olan İBB'nin binayı ve arsayı 'fuzulen işgal ettiği' gerekçesiyle boşaltılmasını istedi.

'5 gün içinde boşaltın'

7 bin metrekarelik alanda bulunan Baytar Mektebi binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün boşaltılması talebi ile Fatih Kaymakamlığı'na başvurması üzerine, 13 Mart'ta Emlak Müdürlüğü'ne tebligat götürüldü. Götürülen tebligatta 5 gün içinde boşaltma işleminin yapılması istendi. 
 

can kopya.jpg
Görsel: Independent Türkçe


Mahkeme yürütmeyi durdurdu

Fatih Kaymakamlığı'nın İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazısı üzerine, polis tarafından Emlak Müdürlüğü'ne yapılan tebligat üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mahkemeye başvurdu.

İstanbul 5. İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle yapılan başvuruda, 17 Mart'ta karar çıktı.

Mahkeme, İBB'nin yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle yaptığı başvuruda, tahliye işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU