Kraliçe, koronavirüs salgını nedeniyle Londra’dan ayrılıp Windsor Kalesi'ne taşınıyor

Karar, Boris Johnson’ın yaşlıların mecburi olmayan tüm temaslardan kaçınması tavsiyesinin ardından geldi

(AFP)

Buckingham Sarayı, koronavirüs salgınının ortasında Kraliçe II. Elizabeth’in koruyucu tedbirler kapsamında Windsor Kalesi’ne taşınacağını doğruladı.

Saray bu hafta Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, pandemi sırasında sosyal mesafesini uygulayan Kraliçe’nin perşembe günü Windsor Kalesi’ne taşınmak üzere Londra’dan ayrılacağını bildirdi.

Normalde yılın bu zamanında olduğundan bir hafta önce Berkshire’daki konutuna geçecek olan Kraliçe’nin Paskalya dönemi sonrasında da orada kalması bekleniyor.

Sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılan Kraliçe, Windsor’da sayısı azaltılmış personelle birlikte kalacak ve Kraliyet ailesi sağlık ekibinin ve hükümetin uygun gördüğü tavsiyeleri takip edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu hamle, Birleşik Krallık’ta (BK) Kovid-19’un yayılmasını kontrol altına alma amacıyla barış zamanında alınan eşi görülmemiş önlemlerin parçası olarak 70 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere ülkedeki herkese mecburi olmayan tüm temaslardan ve seyahatlerden kaçınma çağrısı yapan Başbakan Boris Johnson’ın tavsiyesinin ardından geldi.

Kraliyet içinde ülkeyi en uzun süredir yöneten kişi olan Kraliçe, gelecek ay 94. yaş gününü kutlayacak ve koronavirüs kaynaklı daha şiddetli semptomlara dair risk, yaşlılar ve daha önce başka sağlık sorunları olanlar için daha yüksek.

Bahsi geçen kararın yanı sıra Buckingham Sarayı, St. George Kilisesi’nde 9 Nisan’da paskalya öncesi perşembe günü yapılacak yıllık ayin de dahil yaklaşmakta olan birçok etkinliğin iptal edildiğini doğruladı.

Kraliçe’nin mayıs ayında Buckingham Sarayı’nda vereceği üç bahçe partisi de artık gerçekleştirilmeyecek.

Buckingham Sarayı, bu bahçe partilerine önceden davet edilmiş konuklardan 2021’dekilere katılmalarının isteneceğini bildirdi.

Not Forgotten Association adlı dernekle National Trust kuruluşu için ilave iki bahçe partisi de yapılmayacak ve bu etkinlikler ileri tarihte yeniden planlanacak.

Açıklamada, Trooping the Colour töreni ve Zafer Günü’nün 75. yıldönümünün yanı sıra Japonya imparatoru ve imparatoriçesinin resmi ziyaretine ilişkin duyuruların da hükümetle istişare edilerek zamanı geldiğinde yapılacağı kaydedildi.

Değişikliklere rağmen, Buckingham Sarayı’nda bu hafta yapılacak kabullerse planlandığı gibi gerçekleştirilecek.

Gelecek kişiler arasında Başbakan, HMS Queen Elizabeth gemisini komuta eden subay ve Hereford piskoposu da yer alıyor. Buckingham Sarayı, ilerleyen günlerdeki kabullerin uygun tavsiyeler doğrultusunda sürekli gözden geçirileceğini ekledi.
 


Hükümetin sosyal mesafe tavsiyesinden etkilenen tek kraliyet mensubu Kraliçe değil.

Saray çarşamba günü yaptığı açıklamada, devam etmekte olan koronavirüs salgını nedeniyle Prenses Beatrice’in düğün resepsiyonunu iptal ettiğini doğruladı.

Kraliçe’nin torunuyla Edoardo Mapelli Mozzi adına 29 Mayıs’ta Buckingham Sarayı’nın bahçesinde düğün resepsiyonu düzenlenecekti.

Çiftin sözcüsü konuya dair açıklamasında şunları söyledi:

Prenses Beatrice ve Sayın Mapelli Mozzi evlenecekleri günü dört gözle bekliyor ancak mevcut şartlar altında gereksiz herhangi bir riske girmekten kaçınma ihtiyacının da aynı derecede farkındalar.

Hükümetin BK ve ülke dışı için yaptığı tavsiye doğrultusunda çift, 29 Mayıs’taki törenleriyle ilgili düzenlemeleri gözden geçiriyor.

Yaşlı aile üyelerinin iyiliğine ve büyük kalabalıklar halinde toplanmaya dair hükümet tavsiyesinin bilhassa bilincindeler.

Bu nedenle Buckingham Sarayı’nın bahçesinde yapılması planlanan resepsiyon gerçekleşmeyecek.

Çift, aile ve arkadaşlardan oluşan küçük bir grup arasında özel bir düğün töreni yapıp yapmayacaklarına karar vermeden önce hükümetin tavsiyesini dikkatlice değerlendirecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir 

https://www.independent.co.uk/life-style

 Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU