Açlık grevinin 98. gününde hastaneye kaldırılan Leyla Güven tedaviyi kabul etmedi

Güven tekrar evine gönderildi, HDP'li Gergerlioğlu "Her an ölebilir" dedi

1

Leyla Güven ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak tedaviyi kabul etmedi. Fotoğraf: Reuters


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven açlık grevinin 98. gününde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Güven'in kızı Sabiha Temizkan Twitter'den yaptığı paylaşımda annesinin tedaviyi kabul etmediğini söyledi.
 


Tedaviyi kabul etmeyen Leyla Güven bu kararını yazılı olarak da doktorlara beyan edince taburcu edilerek evine gönderildi.
 


"Leyla Güven her an ölebilir"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Leyla Güven'in sağlık durumunun çok bozulduğunu söyledi. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Gergerlioğlu "Leyla Güven her an ölebilir. Açıkçası hiç söylemek istemediğimiz bir kelime ancak bu bir gerçek" ifadesini kullandı. 

HDP'li Gergerlioğlu partilerine yönelik baskıların devam ettiğini savunarak "1,5 ay sonra seçim var. Birtakım bahanelerle il ve ilçe yöneticilerimiz gözaltına alınarak etkisiz hale getirilmeye ve HDP seçimlerde başarısız kılınmaya çalışılıyor" iddiasında bulundu.

Güven 99 gündür açlık grevinde

HDP Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Leyla Güven Abdullah Öcalan'a "tecritin kaldırılması" talebiyle 99 gün önce açlık grevine başlamıştı.

Güven Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklamaları nedeniyle 31 Ocak 2018'de tutuklanmıştı. Açlık grevi nedeniyle sağlık durumu ağırlaşan Leyla Güven cezaevine girdikten yaklaşık bir yıl sonra 25 Ocak 2019'da yurtdışını çıkış yasağı koyularak tahliye edilmişti. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU