İstanbul'da karantinada tutulanların yakınları bilgi verdi: Dışarı çıkmaları yasak, kapıların önüne set çekmişler

Avrupa’dan Türkiye'ye getirilen 1957 kişi, alınan tedbirler kapsamında İstanbul'daki üç yurtta karantinaya alındı. Yurt önlerinde bekleyenlerin yakınları karantina altındaki akrabalarıyla ilgili bilgi verdi

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı, ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında, yurt dışından gelen vatandaşların karantina süreçleri devam ediyor.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, koronavirüs vakalarının tespit edildiği ülkelerden gelen vatandaşlar, İstanbul, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

14 gün karantina altında kalacak kişilerin, sağlık kontrolleri yapılıp, durumları takip ediliyor.

1957 kişi 3 yurda yerleştirildi

Geçtiğimiz günlerde Avrupa’dan gelecek vatandaşlar için İstanbul’daki Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu, Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu ve Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu karantina için hazırlanmıştı.

Avrupa'nın 9 ülkesinden gelen 1957 kişi, 14 günlük karantina/gözetim süreci için İstanbul'daki üç yurda yerleştirildi.
 

İstanbul yurt önünde bekleyiş AA (5).jpg
Fotoğraf: AA


Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurduna 1205, Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurduna 535, Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurduna ise 217 kişinin yerleştirildiği bildirildi.

Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan ülkeye dönen vatandaşların, söz konusu yurtlarda sağlık kontrolleri yapılmaya devam ediyor.

Karantina altındakilerin yakınları yurt önünde bekliyor

Bu arada karantinadaki kişilerin yakınları yurtların önüne gelerek bilgi almaya çalışıyor.

Bazı vatandaşlar yakınlarıyla cep telefonu ile görüştüğü, bazılarının ise penceredeki yakınına el salladığı görüldü.
 

İstanbul yurt önünde bekleyiş AA (3).jpg
Fotoğraf: AA


Fatih Sultan Mehmet Karma Öğrenci Yurdu önünde Almanya'dan gelen aile bireylerinden haber almak için bekleyen Büşra Durukan, Almanya'dan gelen annesi, babası, teyzeleri, anneannesi ve eniştesinin karantina altında olduğunu söyledi.
 

İstanbul yurt önünde bekleyiş AA (2).jpg
Fotoğraf: AA


Akrabalarının durumlarıyla ilgili bilgi veren Durukan şunları kaydetti:

En azından durumu görelim, bilgi alalım diye geldik. Bizim de yapacağımız bir şey yok. Şu anda sanırım sağlık kontrolü olacak, onu bekliyorlar. Onun dışında yapacakları bir şey yok. Ayrı ayrı odalarda kaldıklarını söylediler. Üç kişilik sanırım yurt odası. Odada gerekli olan her şey varmış. 'İhtiyaçlarını götürebilir miyiz?' diye sorduk, gerek olmadığını söylediler.

Kızını ve torunlarını görmek için geçen hafta gittiği Almanya'dan dönen eşi Saniye Gündoğdu hakkında bilgi almak için yurt önüne gelen Hacı Mehmet Gündoğdu da, "Eşim Almanya'ya kızını, torunlarını görmeye gitmişti. Eşimi de karantina altına aldılar. Devlet bizim sağlığımızı düşünüyor, Allah razı olsun" diye konuştu.
 

İstanbul yurt önünde bekleyiş AA (1).jpg
Fotoğraf: AA


Eşiyle telefonda konuşan ve yemek sıkıntısı yaşadığını anlatan Hacı Mehmet Gündoğdu, "Odada tek kalıyor. Dışarı çıkması yasak, kapıların önüne set çekmişler. Devlet büyüklerimden tek ricam var. Hastalarımızla ilgilensinler." ifadesini kullandı.

Yurt önlerinde bir grup vatandaşın bekleyişi sürüyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU