Oktay, Avrupa’dan Türkiye’ye dönen vatandaş sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, koronavirüs salgını sebebiyle 9 Avrupa ülkesinden Türkiye’ye dönmek isteyen 2 bin 807 kişinin tahliyesinin tamamlandığını açıkladı.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda 3 bine yakın kişinin tahliyesinin saat 06.00 itibarıyla tamamlandığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oktay’ın paylaştığı mesajlar şöyle:

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkemize yönelik uçuşları durdurulan 9 Avrupa ülkesinden Türkiye’ye dönmek isteyen vatandaşlarımıza ilişkin 15 Mart Pazar Dışişleri, İçişleri, Sağlık ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlarımızla yaptığımız toplantıda aldığımız kararlar çerçevesinde dokuz ülkeden Türkiye’ye dönmek isteyen 2807 vatandaşımızın tahliye işlemleri saat 06.00 itibarıyla tamamlanmıştır.

Dönen kişilerin 14 gün boyunca Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda misafir edileceğini belirten Oktay, şöyle devam etti:

Yurtlarda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun belirlediği “kurallar” çerçevesinde barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik dahil ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin tüm tedbirler alınmıştır.

Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalar gerçekleştiğini ve bunlarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildiren Oktay, “Yaklaşık iki gün gibi kısa bir sürede tüm operasyonun başarıyla tamamlanmasında emekleri geçen tüm Bakanlık, Kurum ve Kuruluşlarımıza, İstanbul ve Kocaeli Valiliklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU