"Davutoğlu yeni parti kuracak mı?" sorusunda son kulis: Yakın çevresi "evet" dedi

Gazeteci Sedat Bozkurt, eski Başbakan Davutoğlu'nun yakın çevresi ile görüştüğünü, yeni parti kurma çalışmalarının sürdüğünü öğrendiğini açıkladı

"Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan parti kuracak" söylentisi artık bir söylentiden çıkıp, kulis bilgilerinin yer aldığı "haber" haline geldi. 

TV5'te yayınlanan Kulis Ankara programında yeni parti iddiaları konuşuldu.

 
 

 

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Orhan Uğuroğlu, bir konferansına katıldığı Davutoğlu'na "Türkiye'de yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç var mı?" diye sorduğunu, Davutoğlu'nun da "Bir gün basın toplantısı yapacak olursam istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Ancak burası bir konferans olduğu için muhtevayla ilgili sorarsanız memnun olurum. Bu soru muhteva ile ilgili olmadığı için isterseniz yok addedelim" dediğini anlattı.

"Bir parti kuruluyor, bu çok açık"

Tam bu noktada aynı programın katılımcılarından olan Gazeteci Sedat Bozkurt söze girdi. Bozkurt, "Ben Davutoğlu'nun yanındaki insanlarla görüştüm. Parti kuracak, yanına Selçuk Özdağ da katıldı. Sadece milletvekilleri ile değil, örgütlenmede kullanacakları insanlarla irtibatları kuruyorlar ve onlarla ilişki kurarken de 'parti kuruyoruz' diyorlar" dedi.

Bozkurt, "Bir parti kuruluyor, bu çok açık" şeklinde konuştu.

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali babacan'ın yeni bir parti kurma hazırlığında oldukları daha önce de pek çok kez gündeme geldi ancak söylenti son aylarda iyice arttı. Bazı iddialara göre yeni oluşum için 100'aün üzerinde siyasiye teklif götürüldü.

Özdağ'dan "manifesto" gibi tweet dizisi

Tam da bu konunun TV5 ekranlarında konuşulduğu saatlerde, yeni oluşumda adı geçen eski AK Parti milletvekili Selçuk Özdağ'dan 13 maddelik bir tweet paylaşımı geldi. Özdağ, "Parti sistemimiz özgür düşünmeye el vermez. Biraz şahsiyet belirtisi gösteren kendini kapı önünde bulur" diye yazdı. Özdağ, son dönemde, tersten bir 28 Şubat süreci yaşandığını, dönemin "başka" insanları mağdur ettiğini söyledi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU