UEFA Başkanı'ndan EURO 2020 değerlendirmesi: Şu an için erteleme tek seçeneğimizdi

EURO 2020'nin koronavirüs salgını nedeniyle 2021'e ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Ceferin, yerel lig ve kulüp turnuvalarının tamamlanması için önlerindeki tek seçenek olduğunu söyledi

Aleksander Ceferin / Fotoğraf: Reuters

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle 2021 yılına ertelendiğini duyurdu.

Erteleme kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, şöyle konuştu: 

Hepimiz biliyoruz ki Avrupa'daki bu korkunç virüs yaşamı oldukça zorlu bir hale getirdi. Şu an için EURO 2020'yi ertelemek tek seçeneğimizdi. EURO 2020'yi ertelemek, yerel lig ve kulüpler düzeyindeki diğer uluslararası turnuvalarda sezonu bitirebilmek için de tek seçeneğimizdi. Şu an için bütün olarak futbolu ve hem oyuncuların hem de taraftarların sağlığını düşünmeliyiz. Bu nedenle bu erteleme kararını aldık ve 55 ülkenin tamamının da desteğine sahibiz.

 

Şenes Erzik - AA.jpg
Şenes Erzik / Fotoğraf: AA

 

EURO 2020'nin ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan bir diğer isim UEFA Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Şenes Erzik'de TRT Spor'a yaptığı açıklamada, "Bu yeni bir şey değil. Bundan sonrası önemli" diyerek, şu ifadeleri kullandı: 

Yapılacak tek bir şey vardı. EURO 2020'nin ertelenmesiydi. Bunu hep beraber konuştuğumuzda, böyle olacağını hepimiz biliyorduk yani. UEFA, ligleri zorla ertelemek ve federasyonların özerkliğine el sürmek istemez. Liglerin ertelenmesi, çareler aranıp bulunduğunda, yaz tatilinden de fedakarlık yaparak haziran temmuz aylarında başlanarak bitirilmesi.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanacak olmasından dolayı yarı finallerin de İstanbul'da oynanabileceğini söyleyen Erzik, "Cuma'dan başlayıp pazara kadar bu işi bitirmek formül olabilir" şeklinde görüş belirtti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU