İmamoğlu: Sadece İstanbul’u, Türkiye’yi çözmek yetmiyor, dünya artık bir bütün

Koronavirüs salgınından etkilenen turizmcilerle bir araya gelen İBB Başkanı İmamoğlu, “Bu konuda da İBB ya da ilçe belediyeleri olarak yapmamız gereken hususlar var; bunları değerlendirdik” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’de de görülen koronavirüs salgınından ekonomik olarak etkilenen turizmcilerle bir araya geldi.

Saraçhane’deki ofisinde gerçekleşen toplantı, turizm sektörünün temsilcilerine kolonya ikram edilmesiyle başladı.
 

Ekrem İmamoğlu 2.jpg
Fotoğraf: İBB basın ofisi


Sektör temsilcilerinin, toplantı masasına, önlem amaçlı olarak aralarında birer sandalye boş bırakarak oturması dikkat çekti.
 

Ekrem İmamoğlu 1.jpg
İBB basın ofisi


“Dünyanın ekonomik anlamda senkronizasyona ihtiyacı var”

 

Toplantı sonrası açıklama yapan İmamoğlu, İstanbul’daki turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilenmesinin belediye olarak farkında olduklarını ifade ederek, “Veriler oldukça çarpıcı ve üzücü. Elbette ki devletimizin aldığı tedbirler var. Bunları daha da önemli tedbirlerle pekiştirecektir; ama şehirlerde de almamız gereken tedbirler var” dedi.

İmamoğlu şunları kaydetti:

İnşallah bu süreci, sonuna kadar ve en az sıkıntıyla atlattığımız taktirde de sektörün hazırlıklı olmasını da sağlamak lazım. Bu konuda da İBB ya da ilçe belediyeleri olarak yapmamız gereken hususlar var; bunları değerlendirdik.

Dünyanın ekonomik, sosyal ve ticari anlamda birçok açıdan yeniden yorumlanması gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, “Dünyanın da ekonomik anlamda bir senkronizasyona ihtiyacı var. Sadece İstanbul’u, Türkiye’yi çözmekle de yetmiyor. Dünya bir bütün. Bazı zincirlerin halkalarını takip edip, yeni ekonomik yorumlara ve teorilere de dünyanın muhtaç olduğunu görüyoruz. Önemli bir kriz yönetiyoruz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU