Dünyanın birçok yerindeki BBG evleri, salgından habersiz yarışmayı sürdürüyor

Almanya, Brezilya ve Kanada'da devam eden programın katılımcıları hastalığın yayıldığına dair bilgilendirilmedi

(Sat.1)

Dünyanın dört bir yanındaki Big Brother (Türkiye versiyonu Biri Bizi Gözetliyor ismiyle yayımlanmıştı -edn) yarışmacılarının, gezegendeki koronavirüs pandemisini öğrenen son insanlar arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Almanya'daki reality show'a katılanlar Çin'in Vuhan kentinde hastalığın yayıldığı haberlerinin daha yeni gelmeye başladığı 6 Şubat tarihinde Big Brother evine yerleşerek kendilerini bilmeden izole etti.

O andan itibaren herhangi bir haber kaynağına erişimleri olmadı. Son yarışmacılar şova 6 Mart'ta, Almanya'nın koronavirüsten kaynaklanan ilk ölüm vakasını duyurmasından ve hastalığın pandemi olarak nitelendirilmesinden sadece birkaç gün önce katıldı.

Şovun Sat.1 TV kanalındaki yapımcısı,başta yarışmacıları krizden haberdar etmeme kararını savunmuş ve sadece evde kalanların aile üyelerinden birinin hasta olması durumunda salgından haberdar edileceklerini söylemişti.

Ne var ki sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından Sat. 1şovun 17 Mart Salı akşamı yayımlanacak bölümünden önce katılımcıların salgına dair bilgilendirileceği ve sorularının cevaplanacağı bir özel bölümün canlı yayımlanacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Big Brother Brezilya'daki yarışmacılar da ocak ayından bu yana virüse dair habersiz bırakılmış durumda. Big Brother Kanada'daki yeni ev arkadaşları için de eve girdikleri 4 Mart tarihinden beri konuya dair herhangi bir güncelleme yapılmadı.

Viral olan bir videoda Kanada'da bulunan evdeki yarışmacılar, neden evden ayrılacak ilk kişi için tezahürat yapacak seyirci olmadığını tartışırken duyuluyor.

 

 

The Independent’a konuşan bir Big Brother sözcüsü, “Big Brother katılımcılarının sağlığı ve refahı bizim önceliğimiz. Geçen hafta tüm mevcut prodüksiyonlara, dış dünyadaki gelişmelerle ilgili olağan format kurallarının bu örnek için geçerli olmadığı bildirildi ve kendi katılımcılarına Kovid-19’la ilgili gelişen durum hakkında bilgi vermeleri istendi” dedi ve ekledi:

Ev arkadaşlarının çoğu zaten bilgilendirildi ve bu süreç bugün (17 Mart) tamamlanacak.

Öte yandan bu ay çekimlere başlayan Big Brother Avustralya versiyonunun patronları, evde kalmakta olanları pandeminin ciddiyetine dair bilgilendirmeye karar verdi.

Bu, Big Brother'ın bilgi saklama kuralını kaldırdığı ilk sefer değil. Yarışmanın 2001'deki Amerika versiyonunda yarışmacılar 11 Eylül'e dair bilgilendirilmişti. 2001'de Çünkü yarışmacılardan birinin ailesine saldırıların ardından ulaşılamamıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU