Katar’dan vatandaşlarına sosyal medya uyarısı: Tuzağa düşmeyin

Doha yönetimi, sosyal medya kullanan vatandaşlarını diğer halkları kışkırtmamaları ve hakarete varan cümleler kullanmamaları konusunda uyardı

Katar, sosyal medya kullanıcılarını Arap geleneklerine ve İslam ahlakına uygun hareket etmeye davet etti

Katar İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamada son zamanlarda sosyal medya üzerinden karşılıklı hakarete varan atışmaların "üzüntüyle" takip edildiği belirtildi.

Katar vatandaşlarına ve ülkede ikamet eden yabancılara hitap eden açıklamada "diğer halkların ve toplumların değerlerine ve sembollerine yönelik kötü söylemde bulunmama" çağrısı yapıldı ve "hakaret ve aşağılama tuzağına düşmeyin" notu düşüldü.

Açıklamada Kuveyt Emiri Sabah El Ahmed El Cabir Es Sabah’ın 2017’deki "Gelecek nesillerin haklarını hesaba katmalıyız. Hakaretlere son vermeli ve yaraları iyileştirmeliyiz" sözleri hatırlatıldı.

 

Katar İletişim Ofisi, vatandaşlarına sosyal medyada Arap geleneklerine ve İslam ahlakına uygun davranmaları yönünde hatırlatmada bulundu.

Körfez krizinin etkisi

Körfez krizi Haziran 2017’de Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere birçok körfez ve Afrika ülkesinin Katar’a yönelik yaptırım kararı almasıyla başladı.

Kriz, ülkelerin sosyal medya kullanıcılarına da sıçradı. O süreçten beri Katar ve körfez ülkelerinin vatandaşları arasında Twitter üzerinden karşılıklı sözlü çatışmalar yaşanıyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU