HÜDA PAR’dan “terör devleti” çıkışı: İvedilikle harekete geçmeli ve ciddi tedbirler alınmalı

Hindistan'ın Müslümanlara karşı vahşet uyguladığını savunan HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, İslam İşbirliği Teşkilatı ve uluslararası kuruluşların buna sessiz kalmasının endişe verici olduğunu söyledi

İshak Sağlam / Fotoğraf: HÜDA PAR Basın

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam, Hindistan hükümetinin Müslümanlara yönelik “devlet terörü” uyguladığını ileri sürdü.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlam, Hindistan yönetiminin Müslümanlara yönelik uygulamalarına sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Hindistan'ın vatandaşlık yasasında Müslümanları dışlandığını kaydeden Sağlam, “200 milyon Müslüman'ın yaşamının tehdit altında olduğu ülkede, Hindu milliyetçiler de Hindistan polisleri gözetimindeki saldırılarla Müslümanları katletmeye, son olarak Müslümanlara ait ev ve işyerlerinin yanı sıra camiler hedef alınmaya başlanmıştır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İvedilikle harekete geçmeli ve caydırıcı tedbirler alınmalı”

Başta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Sağlam, İslam ülkelerinin Asya’da yeni bir Filistin oluşturmaya yönelik faaliyetlere karşı ivedilikle harekete geçmesi ve caydırıcı tedbirler alması gerektiğini aktardı.

Son birkaç yılda dünyanın birçok bölgesinde Müslümanlara yönelik şiddetin artış gösterdiğini ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

Müslümanlara yönelik şiddetin artış göstermesi, ihlallere yönelik Müslüman kamuoyu ve İslam ülkelerinin sessizliğinden kaynaklanmaktadır. Hindistan yönetiminin vahşete varan son tutumu, dünyanın her yerinde zulme uğrayan Müslüman toplumlar açısından hukuki ve siyasi bir garantör zaruretini ortaya koymaktadır.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU