Koronavirüs nedeniyle tecrit altındaki İspanya, tüm özel hastaneleri kamulaştırdı

Adeta seferberlik ilan eden Madrid yönetimi, tıp eğitimi almış öğrencilerden de yardım isteyebileceklerini belirtti

Olağanüstü hal ilan edilen ülkede evsizler sokaklarda yaşamlarına devam etmeye çalışıyor (AP)

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tecrit hayatının yaşandığı İspanya’da Başbakan Pedro Sanchez’in idaresindeki hükümet, salgınla mücadele için özel kurumlar dahil tüm hastaneleri ve sağlık hizmeti veren kuruluşları devlet kontrolüne geçirme kararı aldı.

Guardian’ın haberine göre gelişmeyi pazartesi günü yaptığı açıklamayla duyuran Sağlık Bakanı Salvador Illa, koronavirüs hastaları için özel sağlık tesislerinden talepte bulunacağını belirtirken, sağlık ekipmanı üreticileri ve tedarikçilerinin 48 saat içinde hükümete haber vermesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Illa’nın ayrıca, İspanya’da 4 yıllık sağlık eğitimi almış öğrencilerden hastaların tedavisine yardım etmelerinin istenebileceğini söylediği de kaydedildi.

EUobserver’ın haberine göre Ulaştırma Bakanı Jose Luis Abalos ise tecrit süresinin 15 günlük planlanmış dönemin ötesine geçebileceğini, bu sürenin İspanya’nın koronavirüsle “savaşı kazanması” için tek başına yeterli olmayacağı uyarısını yaptı.

İspanyol hükümeti cumartesi günü olağanüstü hal ilan ederek ülkeyi tecrit altına almış, yurttaşlarına yalnızca gıda, ilaç ya da hastane hizmetini karşılamak için evlerini terk etme izni vermişti.

Pazartesi günü itibarıyla elde edilen verilere göre İspanya’da 7 bin 988 kişide Kovid-19 tespit edilirken, yaşamını yitirenlerin sayısı 294’e yükseldi.

Tecrit altındaki ülke bu rakamlarla, İtalya’dan sonra Avrupa’da en büyük kaybın yaşandığı ülke olmaya devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Guardian, EUobserver

DAHA FAZLA HABER OKU