Şanlıurfa’da bir grup Diyanet’in namaz kararına karşı çıktı: Camiye gideceğiz

Eyyübiye’deki gruptan bir kişi “Keşke camide ölsem” dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüsün daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verildiğini açıkladı. Ancak Şanlıurfa Eyyübiye'de bulunan Hacı Hamdi Kayısı Camii'nde bir grup, camiye gitmeye devam edeceklerini ifade etti.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki Hacı Hamdi Kayısı Camii'nin cemaatinden bir grup cemaatle namaz kılmaya devam edeceklerini açıkladı.

Kanal Urfa'ya konuşan cemaatten bir kişi "Allah cemaatle namazı emretmişse korona değil koronanın hası gelse bile biz inşallah cemaatle namaz kılmaya devam edeceğiz. Diyanet'in kendi şahsi fikridir uymayacağız" diye konuştu.

Cemaatten başka biri "Allah'ın verdiği canı yalnız Allah alır. Biz ondan dolayı korkmuyoruz virüsten. Her zaman camiye geleceğiz" derken bir başkası ise "Keşke camide ölsem" dedi.

Karantinadan kaçan var

Şanlıurfa’da Irak’tan gelen ve şoför olduğu öğrenilen bir vatandaş Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvurdu.

Yüksek ateş şikayeti olduğu öğrenilen hasta için karantina kararı alındı.

Ancak kararı öğrenen hasta, hastaneden kaçtı.

Olayın polislere bildirilmesinin ardından hasta kısa sürede ekipler tarafından yakalanıp Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Hasta karantinaya alınırken, koronavirüs olup olmadığına dair tetkiklerin yapıldığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU