Seyirciden yoksun Süper Lig, en "sessiz" haftayı geride bıraktı

Koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanan Süper Lig’in 26. haftası, atılan 14 golle sezonun en az gollü geçen haftası oldu

Süper Lig maçları, koronavirüs salgını nedeniyle nisan ayının sonuna kadar seyircisiz oynanacak / Fotoğraf: Pixabay

Süper Lig'in 26. haftası, Antalyaspor'un sahasında şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'u 1-0 mağlup etmesiyle tamamlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacağı açıklanan Süper Lig'de 26. hafta, toplam 14 golle sezonun en "sessiz" haftası oldu.

Süper Lig'de 26. hafta geride kalırken Galatasaray ile Beşiktaş arasında Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbi maç 0-0 sona erdi.

Şampiyonluğun favorilerinden 52'şer puanla ilk iki sırayı paylaşan takımlardan Trabzonspor, sahasında ağırladığı Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak önemli bir avantajdan yararlanamadı. 

Ligde dördüncü sırada yer alan Demir Grup Sivasspor, FraPort-TAV Antalyaspor'a konuk olduğu müsabakayı 1-0 kaybederek, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiği haftayı değerlendiremedi. 

 

Konya-Fenerbahçe-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Fenerbahçe'de kötü gidiş devam ediyor

Sezona iyi başlangıç yaparak şampiyonluğun en büyük favorilerinden olan Fenerbahçe, üst üste aldığı başarısız sonuçlarla zirve yarışından koparken, aldığı kötü sonuçlara bir yenisini Konya'da ekledi.

Ligde oynadığı son 7 maçta galip gelemeyen İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan sarı-lacivertliler, 9 kişi kalan rakibine 1-0 yenilerek üst üste yedinci maçında da galibiyet elde edemedi.

Kümede kalma mücadelesi veren ekiplerden Ankaragücü, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u, Hes Kablo Kayserispor da BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 2-1'lik skorlarla yenerek haftanın en gollü maçlarına imza attı.

 

Kasımpaşa-Göztepe-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda konuk ettiği Göztepe'yi 2-0 mağlup ederek 26. haftanın en farklı galip gelen ekibi oldu.

Öte yandan Denizlispor-Gençlerbirliği ve Aytemiz Alanyaspor-Gaziantep FK maçları, ev sahibi ekiplerin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Alınan bu sonuçların ardından puanını 53'e yükselten ekiplerden Trabzonspor liderliğini korurken, Medipol Başakşehir, averajla ikinci sırada kaldı. Galatasaray 50 puanla 3. olurken, 49 puanda kalan Demir Grup Sivasspor, 4. oldu. 

Küme düşme hattındaki takımlardan 22 puanlı Kayserispor, 18., 23 puandaki Ankaragücü 17. sırada yer aldı. 25 puanlı takımlardan Çaykur Rizespor 16., Yeni Malatyaspor ise 15. sıraya geriledi. 

En sessiz hafta

Ligde bu hafta oynanan 9 müsabakada toplam 14 gol atılırken, 1,55'lik gol oranı yakalandı.

Bu oran 2019-20 Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun geride kalan bölümündeki en düşük gol ortalaması oldu.

Bundan önceki en düşük gol oranına sahip hafta 21. haftadaki 1,8'lik gol oranı olurken, söz konusu haftada oynanan müsabakalarda toplam 17 gol atılmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU