İçerideki Eren Erdem İÇ’ini döktü

Kapatılan Karşı gazetesiyle ilgili açılan FETÖ davasından tutuklu CHP’li eski vekil Eren Erdem, 11. kitabını cezaevinde yazdı

Tutuklu CHP'li eski vekil Eren Erdem 11. kitabını cezaevinde yazdı

Erdem, “İÇ” adını verdiği kitabı “İç’eriyi yazdım... İç’imden geldiği gibi anlattım... İç’eriden bakarak dışarıyı yorumladım... İç’imi sizlere döktüm... İç’eride iç’ime yolculuk yaptım...” ifadeleriyle tanıttı.

Eren Erdem, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden yayınevine gönderdiği 1 Şubat tarihli tanıtım notunda kitabı neden yazdığını ise şu sözlerle anlattı:

“Bu kitabı zindan kokan ellerimle, ancak özgür bir Cumhuriyet neferi olarak yazdım. Ve kitabı tüm Cumhuriyet sevdalılarına emanet ediyorum. Özgür geleceğimize katkı için, damlayan her damla mürekkep, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır… Herkese sevgiler, en kısa sürede görüşmek umuduyla…”

 

 

Yazar twitter hesabından ise “Değerli dostlarım. Bedenim tutsak ancak fikirlerim özgürdür. 11. kitabım İÇ size emanettir. Çıkınca imzalayacağım.. Silivri’den sevgi ile…” paylaşımında bulundu.


Piyasaya henüz çıkan kitabın taslağını okuyan, Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil Independent Türkçe’ye şunları anlattı: 

“Kitap içeride başlıyor, yani cezaevinde. Gardiyanlardan, penceresine gelen kuşlardan, çıkan yemekten, içerideki rutin hayattan bahsediyor. Devamında, içeri ile dışarıda yaşanan duygularla karşılaştırmalar yapıyor ve bizim aslında birçok şeyi ne kadar yanlış algıladığımızdan, değer bilmezliğimizden söz ediyor. Bunu da birçok benzetme, karşılaştırma ve dünyada yaşanmış tarihsel olaylarla anlatıyor.  İçeri ve dışarıyı, cezaevi ve özgürlük bağlamında karşılaştırırken; yine iç benlik ile bizi konuşturuyor. Aslında soyut anlatımlar. Bizde somutlaşıyor. Çok akıcı. Hemen okunan, ‘tabii ya’ deyip, birçok şeyi anlamamızı sağlayan, biraz felsefe, biraz tasavvuf, biraz kişisel gelişim, ama çokça gerçeklik, hayat, siyaset dolu bir kitap…”


Erdem 8 aydır tutuklu

Eren Erdem hakkında, “üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle 11 Mayıs’ta iddianame hazırlandı. İddianameyi 21 Mayıs’ta kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 19 Eylül’de yapılmasına hükmederek, sanık Eren Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Erdem, aynı gün Almanya’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelmiş; ancak hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle gidişi engellend.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılanan ve ‘kaçma girişiminde bulunduğu’ iddiasıyla havaalanında engellenen Erden Erdem hakkında, ‘kaçma şüphesi’ nedeniyle 28 Haziran’da yakalama kararı talebinde bulundu.
İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın talebini kabul ederek Erdem hakkında yakalama kararı çıkardı ve 29 Haziran’da gözaltına alınan Erdem tutuklandı. Eren Erdem hakkında 7 Ocak’ta görülen duruşmada tahliye kararı verildi ancak henüz cezaevinden çıkmadan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı karar itiraz etti. Tahliye kararından 6 saat sonra yapılan itiraz kabul edilince Eren Erdem’in tutukluluğu devam etti. Hakkındaki yargılamaya dikkat çekmek için açlık grevine başladı ve 9 günün sonunda yapılan çağrılarla grevi sonlandırdı.

DAHA FAZLA HABER OKU