Sözcü yazarı: AKP süreci iyi yönetti hikayesi

Murat Muratoğlu: Ne zaman ki Türk Tabipler Birliği bir açıklama yayınlayıp yerli ve milli test kitinin güvenilirliğini sorguladı… Sağlık Bakanı soluğu kameraların karşısında aldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken. (Fotoğraf: AA)

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, salgın hastalık haline gelen ve binlerce kişinin öldüğü koronavirüs konusunda hükümete eleştiriler getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muratoğlu, “AKP süreci iyi yönetti hikayesi!” başlıklı köşesinde hükümetin “yandaş medya sayesinde süreci iyi yönettiği” iddiasını ortaya attı. Muratoğlu’nun ifadeleri özetle şöyle:

Millet “sınırları kapatın uçak seferlerini durdurun” diye bas bas bağırırken inatla İran sınırını kapatmadılar. Uçak seferlerini durdurmadılar. İran'da virüs ortaya çıktığında, Irak, Kuveyt ve Ermenistan ilk günden sınırları kapattılar.

Virüs İtalya'da salgına neden olduktan sonra dahi Avrupa uçuşlarına herhangi bir kota/limit blokaj uygulamadılar.

Madem öyle, bu durumda süreci bizden daha iyi yöneten ülke Suriye! Henüz tek bir koronavirüs vakasına rastlanmadı! Yine de ülkede bütün okullar, üniversiteler ve teknik enstitüler 2 Nisan'a kadar kapatıldı.

Kamu çalışanlarının çalışma saatleri azaltılırken, memurların yalnızca yüzde 40 kapasiteyle çalıştırılacağı ifade edildi. Parmak izi sistemi de bir ay boyunca kaldırıldı.

Tüm bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler durdurulurken, kafelere ve restoranlara nargile yasağı getirildi. Vay arkadaş ama Esad ne süreç yönetti!

“Tabii ki AKP virüs sürecini iyi yönetmedi. Her zaman olduğu gibi yandaş medya sayesinde algıyı iyi yönetti” diyen Muratoğlu şu görüşlerini dile getirdi:

Hadi herhangi bir hastaneye gidip koronavirüs testi olmak istediğinizi söylesenize… Test yok ki! Etrafınızda doktor varsa, sorun bakalım hiç görmüş mü test kiti?

Ne zaman ki Türk Tabipler Birliği bir açıklama yayınlayıp yerli ve milli test kitinin güvenilirliğini sorguladı…  Sağlık Bakanı soluğu kameraların karşısında aldı. Önce iktidarı övdü, sonrasında vaka tespit edildiğini açıkladı.

Test yapılan merkezlerin sayısı yeterli değil… Test kiti sınırlı… Dünyada nüfusuna oranla en az test yapan iki ülkeden biri Türkiye idi… Neden yapamadı gerekli testi?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU