Sözcü yazarı Rahmi Turan: Koronavirüs ile söyleşi yaptım

Turan: “Senin hakkında söylenilmeyen şey kalmadı. Ahkâm kesen kesene… Koronavirüs olarak senin de bir cevap hakkın olmalı” dedim

Fotoğraf: Twitter

Sözcü gazetesinin başyazarı Rahmi Turan, Türkiye’de en az 18 kişide görülen koronavirüs ile ilgili bir köşe yazısı yazdı. Turan köşesinde “koronavirüse söz verdi" ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na eleştiriler getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan, koronavirüs için “Senin hakkında söylenmeyen söz kalmadı” dedi ve şunları yazdı:

Virüs dile geldi ve dedi ki:

“Tüm dünyayı dize getirdim. Pandemi yaratıp ülkeleri, kıtaları sardım. Ama uzun süre Türkiye'ye giremedim. Ülkeniz bana kapılarını kapattı ve bunda da başarılı oldu.

Zar zor, kıyıdan köşeden sızarak birkaç kişiyi yakalayıp etki alanıma aldım ama yetersizdi!

Üzülerek seyrediyordum. Okullar kapatılıyor, maçlara seyirci yasağı konuluyor, toplum taşıtlarına spreyli hijyenik ortam yaratılıyor, konserler, tiyatrolar, sinemalar, halkın bir araya geleceği her yer kontrol altına alınıyordu… Eee, ben ne yapacağım?

Türkiye'den tekmeyi yemiştim, tam pes etmek üzereydim ki, bakın imdadıma kim yetişti?”

“Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı ‘Din İşleri Yüksek Kurulu' cuma namazı hususunda bir açıklama  yaptı. Özetle şunu söyledi:
“Cuma namazı mutlaka cemaatla kılınır. Hasta olanlar, ateşi olanlar, virus taşıma oranı yüksek olanlar varsa, bu kişilerin namaza gelmeleri caiz değildir. Bu bakımdan cuma namazını sağlıklı kişilerle ifa edeceğiz.''

Bu benim için fırsattır, virüslere tanınan imkândır!

Camilerin içinde havalandırma sistemi yok. Omuz omuza saf tutulurken, kimin kime ne bulaştıracağı belli olmaz! Tüm Türkiye'de bana bütün kapılar kapatılırken, Din İşleri Yüksek Kurulu'na, bana yaşama fırsatı ve virus bulaştırma imkânı tanıdığı için teşekkürlerimi sunuyorum.

Siz bundan sonra görün beni, yani Koronavirüs'ü!”

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU