Gazeteci Esra Elönü’nün umreden dönen babası hayatını kaybetti

Gazeteci Esra Elönü’nün emekli imam olan babası umre dönüşü hayatını kaybetti. Elönü, babasına yapılan koronavirüs testinin sonucunun negatif çıktığını açıkladı

Türkiye’de koronavirus vakalarının görülmesi, bir hastanın ise umreden döndüğünün tespit edilmesi üzerine, umreden dönenler Ankara ve Konya’da gözetim altına alındı

Gazeteci yazar Esra Elönü'nün umreden dönen babası ise bu sabah İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayatını kaybetti. Elönü'nün emekli imam olan babası Şaban Elönü’nün, umre dönüşü hayatını kaybetmesi üzerine Sağlık Bakanlığı yetkilileri inceleme başlattı, Elönü ailesi de takibe alındı.

Elönü'nün cenazesi, Adli Tıp Kurumuna götürülürken, vefat ettiği evin bahçe giriş kapısı belediye ekiplerince dezenfekte edildi. 

 

182742_480x270.jpg
Gazeteci Esra Elönü babasını kaybetti / Fotoğraf: Twitter

 

Test sonuçları negatif çıktı

Gazeteci Esra Elönü, babasının ölümü üzerine Twitter’dan bir açıklama yaptı. Elönü, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Babamı umreden döndüğü gece kaybettik. Rabbimin inşirahı için dua ediyorum. Umre dönüşü olduğu için dostlarımdan koranavirüs şüphesiyle ilgili çok soru alıyorum. Yapılan testlerin sonucu negatiftir. Ölüm sebebi için Adli Tıp raporunu bekliyorum.

 

"Doğal ölüm"

Babasının kaybının ani olması nedeniyle derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirten Elönü, dostlarımdan koranavirüs şüphesiyle ilgili çok soru aldığını dile getirerek şunları söyledi:

Adli Tıp Kurumundan resmi açıklama yapıldı, sonuç negatif çıktı. Adli Tıp Raporunda da şu anda sonuç 'doğal ölüm' olarak görünüyor. Cenaze işlemleri için çalışmalarımız devam ediyor. Yarın defnedeceğiz ama hangi camide, ne zaman olduğu noktasında kamuoyunu bilgilendireceğim. Şu anda koronavirüs ile ilgili Allah'a çok şükür bir sıkıntı görünmüyor, sonuçların negatif çıkması içimizi rahatlattı. Sadece ani ve beklenmedik bir ölüm olduğu için çok üzüntülüyüz.

 

Independent Türkçe, ajanslar 

DAHA FAZLA HABER OKU