TBMM'de koronavirüs iptalleri: Bu hafta hiçbir parti grup toplantısı yapmayacak

TBMM'de AK Parti ve CHP'den sonra MHP, İYİ Parti ile HDP'de de salı günü yapılması planlanan TBMM grup toplantılarının iptal edildiği açıklandı

Fotoğraf: AA

TBMM'de AK Parti ve CHP'den sonra MHP, İYİ Parti ile HDP'nin de salı günü yapılması planlanan TBMM grup toplantılarının iptal edildi.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, koronavirüs tedbirleri kapsamında salı günü olan Meclis grup toplantısını iptal ettiklerini söyledi. 

İYİ Parti ve HDP'nin de grup toplantılarını iptal ettikleri öğrenildi. 

HDP'den yapılan açıklamada "Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, yarın (16 Mart Pazartesi) saat 12:00'de Meclis Grup Yönetim odamızda basın toplantısı düzenleyecektir" ifadesine yer verildi.

AK Parti ve CHP'den daha önce yapılan açıklamalarda, TBMM grup toplantılarının iptal edildiği duyurulmuştu.  

AK Parti, 18 Mart Çarşamba günü yapılacak grup toplantısı haricinde bugün yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını da ertelemişti.

Hangi parti ne önlem alıyor?

CHP, Koronavirüs Salgınını İzleme Komitesi kurdu. 16 doktor, 5 eczacı, 1 dişhekimi, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekillerinden oluşan Komite, Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu otoritelerince alınan tedbirlerin ve yapılan müdahaleleri izleyecek.

HDP il, ilçe örgütleri, Parti Meclisi üyeleri ve belediyelerine genelge göndererek, virüse karşı tedbir alınmasını istedi.

HDP’nin genelgesinde bölgedeki kanaat önderleriyle işbirliği yapılarak düğün gibi toplu etkinliklerin 2 ay boyunca ertelenmesine öncülük edilmesi, taziyelerin açık havada yapılması, sarılma ve tokalaşmaların bir süre ertelenmesi, temel gıda ve hijyen ürünlerine ulaşamayanlar için dayanışma etkinliklerinin düzenlenmesi, kongreler, halk toplantıları, eylem ve etkinliklerin 1 Mayıs’a kadar ertelenmesi istendi.

MHP, 27-29 Mart 2020 tarihinde Antalya’da gerçekleştireceği belediye başkanları değerlendirme toplantısını ileri bir tarihte gerçekleştirme kararı aldı.

TBMM’nin gündemi ekonomi torbası

Koronavirüs nedeniyle son dakika Meclisin çalışmalarına ara verilme kararı alınmazsa, TBMM Genel Kurulu geçtiğimiz hafta görüşmelerine başlanan ve 11 maddesi kabul edilen işverene işçi başına 75 lira destek sağlanması, kredi garanti kuruluşlarına aktarılacak kaynağı 35 milyar liraya çıkaran yasa teklifini görüşmeye devam edecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU