Gelecek Partisi, koronavirüse karşı futbol maçlarının şifresiz yayınlanmasını istedi

Futbol maçlarının kafe ve kıraathane gibi ortamlarda da izlendiğine dikkat çeken Gelecek Partisi bunun koronavirüs açısından riskli olduğuna değinerek futbol maçlarının şifresiz yayınlanmasını talep etti

Fotoğraf: AFP

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehdidi üzerine alınan önlemlerden biri de futbol maçlarının stadyumlarda seyircisiz izlenmesi kararı oldu.

Futbolseverlerin maçları kapalı ortamlarda izleyeceğini ve bunun risk oluşturduğunu düşünen Gelecek Partisi, futbol maçlarının şifresiz bir şekilde yayınlanmasını talep etti.

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor Politikaları İzleme Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, maçların yalnızca tribünlerde değil kafe, kıraathane gibi kapalı ve kalabalık ortamlarda da yoğun bir şekilde izlendiği hatırlatılarak, “Kapalı alanlar olan ve kalabalık bir şekilde maç izlenen bu ortamların “covid-19” isimli corona virüs ile mücadele açısından hiç de sağlıklı ve güvenli yerler olmadığı açıktır” denildi.

“Türkiye Futbol Federasyonu marifetiyle yayıncı kuruluş ile gerekli görüşmelerin ivedilikle yapılıp Süper Lig ve 1. Lig futbol müsabakalarının bu süre zarfında şifresiz olarak yayınlanmasını öneriyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle söylendi:

Bu önerimizin kabul görmesi, virüsle mücadele bilincini arttırmak ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak açısından çok faydalı olacaktır. Ayrıca virüsle mücadele konusunda bu yönde bir karar alan ülkemizin, dünyanın diğer ülkelerine model oluşturabileceğini de düşünmekteyiz.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU