Irak Başbakanı: Ülkemizde yabancı askeri üs kabul etmeyiz

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ülkede kararları bağımsız bir şekilde aldıklarını ve Irak topraklarında yabancı askeri üs istemediklerini söyledi

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Adil Abdulmehdi, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile başkent Bağdat'ta bir araya geldi.

Bağdat ve Washington ilişkileri ile terörle mücadele konularının ele alındığı görüşmede Abdulmehdi, ABD'li yetkiliye ülkesinde hiçbir yabancı askeri üssün bulunmasını kabul etmediklerini belirtti.

“Irak'ın kararı bağımsızdır ve hiçbir tarafın nüfuzundan etkilenmez” diyen Abdulmehdi, Arap ve bölge ülkelerine açılımı sürdürdüklerini kaydetti.

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan ise Irak ile ilişkilerini güçlendirmek istediklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin doğası ve geleceğine dair Irak hükümetinin görüşünü öğrenmek için Bağdat'a geldiğini ifade etti.

Shanahan, Amerikan askerlerinin IŞİD’e karşı mücadele ve Irak güçlerinin eğitim ihtiyacını yerine getirme görevi bulunduğunu dile getirdi.

Abdulmehdi: Terör unsurlarına prim vermeyeceğiz

Öte yandan Başbakanı Abdulmehdi, düzenlenen basın toplantısında, düzenledikleri operasyonlarla terör örgütü IŞİD’in Irak topraklarındaki ilerleyişini boşa çıkardıklarını söyledi.

Abdulmehdi, “Kerkük ve Selahaddin arasına yerleşmek isteyen terör unsurlarına hiçbir şekilde pirim vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı, Kerkük'teki son gelişmelere de değinerek, kentteki güvenlik durumunun iyi olduğunu kaydetti.

 

DAHA FAZLA HABER OKU