Türkiye’de bugüne kadar kaç kişiye koronavirüs testi uygulandı?

Sağlık Bakanlığı ile görüşen Habertürk yazarı: Adım adım ilerlemenin faydalı olacağı kanaati hakim olmuş

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye’de en az 6 kişi görülen koronavirüsü belirlemek için yapılan test için dün itibarıyla 3 bin civarında kişiye uygulandığını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sarıkaya, Kovid-19 adıyla bilinen koronavirüsü tespit için çıkarılan testin kaç kişiye uygulanıp uygulanmadığını Sağlık Bakanlığı’na sorduğunu yazdı ve bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

Sağlık Bakanlığı verisine göre ilk vaka ortaya çıktığından bu yana Türkiye’de önceki gün itibarıyla 2 bin 800 civarında test uygulanmış.

Sağlık Bakanlığı dün öğleden sonraki verilere göre “şüpheli görülmesi nedeniyle test uygulanan kişi sayısının 3 bin civarında olduğunu” bildirdi.

Bunların içinden Sağlık Bakanı’nın önceki gün açıkladığı gibi sadece 6 kişide koronavirüs pozitif çıkmış, geri kalanında bulunmamış.

Virüsün bulaştığının tespit edilen 6 kişiden 5'i Bakan Koca’nın açıkladığı şekliyle ilk vaka ile temaslı karantina altında tutulan yakın akrabaları ve arkadaş çevresindeki isimler.

Sonuncusu da diğeri gibi yurt dışı temaslı; umreden dönen bir kişi...

Habertürk yazarı, Türkiye’de tespitli vaka sayısının az olduğu için herkese test uygulamasına geçilmediğini söyledi:

Aynen okulların tatil edilmesi, 60 yaş üzerindekilerin izinli sayılması, bazı ülkelere uçuşların durdurulması gibi, gelişmelere göre adım adım ilerlemenin faydalı olacağı kanaati hakim olmuş.

 

haberturk.com

DAHA FAZLA HABER OKU