Türkiye'de koronavirüse yakalanan sayısı 6'ya yükseldi... Sağlık Bakanı: Son bir haftada umreden dönen bir kişinin testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, umreden dönen vatandaşların 14 gün kuralına uymaları gerektiğini belirtti ve yeni vakanın umreden dönen bir kişide çıktığını ifade etti

Fotoğraf: AA

Türkiye'de koronavirüs vakası sayısı 6'ya çıktı; yeni vakaya umreden dönen bir kişide rastlanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada umreden dönen bir vatandaşın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Koca'nın açıklamasıyla birlikte, Türkiye'de görülen koronavirüs vakası 6'ya çıktı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, umreden dönen vatandaşların 14 gün kuralına uymaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: 

Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez.

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün umreden son 5 bin 300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu, bir kul hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Dünya çapındaki salgın, Türkiye'ye ilk olarak Avrupa'dan gelen bir kişide görülmüştü. Kimliği ve yaşadığı şehir açıklanmayan hastanın yakın çevresi de karantinaya alınmış ancak, ailesinden 4 kişide daha vakaya rastlandığı ve 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtilmişti. 


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU