Beyaz Saray'dan açıklama: Başkan Trump’un karantina altına alınmasına ihtiyaç yok

Trump'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray doktoru, “Başkan geçen hafta Brezilya'nın İletişim Bakanı Fabio Wajngarten'in de arasında bulunduğu bir grup ile birlikteydi. Wajngarten'de koronavirüs tespit edildi " dedi

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump'la aynı ortamda bulunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkındaki corona virüsü iddialarının ardından, geçen hafta Trump’la görüşen Brezilya İletişim Bakanında corona virüsü tespit edilmesiyle birlikte gözler Beyaz Saray'a çevrildi.

Beyaz Saray'ın doktoru konuya ilişkin açıklama yaparak Trump'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çok kısa bir süre iletişimde kaldılar"

Beyaz Saray'ın doktoru Dr. Sean P. Conley, Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek "Trump geçen hafta Brezilya'nın İletişim Bakanı Fabio Wajngarten'in de arasında bulunduğu bir grup ile birlikteydi. Wajngarten'de koronavirüs tespit edildi. Kendisi Başkan Trump'la çok kısa bir süre iletişimde kaldı" dedi.

Conley ayrıca aynı yemekteki bir diğer misafirde de Covid-19 semptomlarının tespit edildiğini söyledi.

Conley, "İkisiyle de etkileşim azdı ve dolayısıyla düşük risk vardı. Dolayısıyla başkanın evde karantina altına alınması gibi bir ihtiyaç yok. Başkan'ın ilk hasta ile etkileşimi çok düşüktü, fotoğraf çekildiler ve el sıkıştılar ve ikincisiyle daha fazla vakit geçirse de semptomlardan önceydi" ifadelerin kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU